.

L’actuació consistirà en la reforma de la pista d’atletisme i la renovació de l’enllumenat de la pista i dels camps. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha aconseguit una subvenció de l’Estat de 605.924,93 euros per a la millora de les instal·lacions esportives de la zona esportiva. El passat agost, la regidoria d’Esports va  presentar la petició de subvenció  a la convocatòria del Consejo Superior de Deportes del govern estatal,  destinada a la millora i optimització  de les instal·lacions i espais esportius pel foment del turisme esportiu sostenible. La subvenció va a càrrec dels fons europeus del pla de recuperació, transformació i resiliència.

La petició de l’Ajuntament de Cambrils es concreta en el projecte de millora de les instal·lacions esportives de la zona esportiva municipal que engloba la reforma i millora de la pista d’atletisme i la renovació integral de l’enllumenat esportiu de la pista i del conjunt del camps de futbol d’aquesta zona. El projecte presentat està valorat en 1.100.000 euros i la subvenció resolta per la Subdirecció General de Promoció i Innovació Esportiva finançarà el 55% de l’import.

La convocatòria de l’ens estatal va admetre  i puntuar més de 1.200 projectes  de tot l’estat. El projecte presentat per l’Ajuntament de Cambrils va obtenir la novena millor puntuació entre els ajuntaments presentats i la millor puntuació de la demarcació. És el setè projecte amb més dotació econòmica de tots els projectes de l’estat i el de major quantia entre  tots els municipis catalans subvencionats.


Altres notícies:


La regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza, ha volgut ressaltar l’oportunitat que suposa una subvenció d’aquest tipus per donar resposta a la modernització de les instal·lacions i a la millora de l’eficiència energètica, tot repercutint en una major qualitat en benefici de les entitats i ciutadania de Cambrils. La regidora també ha apuntat que al mateix temps l’actuació millorarà i potenciarà l’oferta turística, ampliant les modalitats i per tant el nombre de nous turistes esportius i la seva fidelització, incrementant la marca com a destinació turística esportiva del municipi.

Per la seva part, l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha volgut posar en valor la satisfacció per la feina feta, en l’acurat plantejament tècnic de la proposta presentada i ha destacat el reconeixement al projecte de Cambrils i l’elevada contribució econòmica assolida, tenint en compte l’impacte que suposa  per refermar el compromís del govern municipal amb l’esport i el turisme de qualitat.

El conjunt de millores

L’avant projecte i la memòria tècnica presentada tenen per objectiu millorar el conjunt de les instal·lacions de la pista d’atletisme, dotant l’espai d’una graderia, zona d’estada i lleure com a refugi climàtic, mesures d’accessibilitat, reforma integral de paviments, paraments i de les instal·lacions, millora i ampliació del gimnàs i la sala polivalent i millora de la eficiència energètica amb instal·lació d’aerotèrmica.

L’actuació a la resta d’espais esportius de la zona esportiva municipal consistirà en la substitució de tot l’enllumenat esportiu per tecnologia led a tots els camps de futbol, espais esportius i pista d’atletisme, la qual cosa suposarà una millora evident de les condicions d’entrenament i competició nocturna a més de l’estalvi econòmic que porta associat.

Ara l’Ajuntament, mitjançant la regidoria d’Esports, s’encarregarà de coordinar els treballs per disposar del projecte tècnic i executiu final per a la seva aprovació i licitació. L’obra s’haurà d’executar i finalitzar abans del setembre de 2025. El calendari de l’obra s’ajustarà per minimitzar les afectacions a les entitats i les persones usuàries.