.

Imatge de la delegació cambrilenca. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, i la gerent del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, han viatjat a San Sebastián per promocionar la gastronomia cambrilenca a la 23a edició del congrés professional Gastronomika San Sebastián.

La delegació cambrilenca també ha comptat amb el president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí, del restaurant Casa Macarrilla 1966; el xef Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch (amb Estrella Michelin des del 1984), i el xef Ruben Campos, del restaurant Rincón de Diego (amb Estrella Michelin des del 2005).  

L’alcalde i la regidora han explicat que aquesta “és una de les accions més potents del Pla específic de gastronomia de Cambrils i és una aposta ferma a favor de la potenciació del turisme gastronòmic per part de l’Ajuntament i del Patronat de Turisme i del posicionament del municipi com a capital gastronòmica”.

La gastronomia cambrilenca ha estat representada enguany pel xef Arnau Bosch, que acompanyat pel seu equip i amb el suport del seu pare, ha ofert aquest matí una ponència a l’auditori principal de l’espai Kursaal, basada en un menú degustació de quilòmetre zero, elaborat amb productes cambrilencs del mar i la terra.

La presentació ha començat amb un vídeo promocional de Cambrils des del punt de vista més gastronòmic amb la participació dels cuiners Arnau Bosch i Rubén Campos com exponents de les estrelles Michelin a Cambrils. El vídeo ha estat realitzat per la productora cambrilenca Synestesic i ha comptat amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.  

Per altra banda, l’alcalde, la regidora  i la gerent del patronat ha aprofitat trobar-se amb els organitzadors del congrés i destinacions gastronòmiques com Tenerife, Lanzarote i Valladollid (amb qui Cambrils comparteix l’Associació de Destinacions Gastronòmiques de Saborea). A més, també establert contactes estratègics amb el grup Vovento, GSR, Eurotoques i Saborea España i han mantingut una reunió de treball amb l’Ajuntament de San Sebastià per compartir experiències de governança municipal.  

L’esdeveniment Gastronomika San Sebastián, que va celebrar la seva primera edició el 1999, és considerat el degà mundial dels congressos d’alta gastronomia i un dels més prestigiosos del sector. Cada any reuneix cuiners nacionals i internacionals amb degustacions en temps real i es converteix en el punt de trobada del món de la gastronomia.

Redacció