.

La Cooperativa de Cambrils ha celebrat aquest diumenge la Festa de l’Oli Nou en una campanya que es preveu molt productiva, amb almenys 3,5 milions de quilos d’olives, gairebé el doble que en la collita anterior.

A diferència d’altres zones, la sequera no ha afectat als productors de la Cooperativa –més de 400-, perquè els camps es mantenen en regadiu, “tot i que sempre s’agraeix la pluja perquè l’arbre la pot agafar per tot arreu”, segons el president de la Cooperativa, Jaume Baiges.

Baiges s’ha mostrat segur que, “amb els arbres ben carregats” com estan, doblaran la collita de l’any passat, quan sí que va ser escassa i curta. El preu de l’oli, que la Cooperativa ven només envasat, es mantindrà, amb un preu d’entre sis o sis euros el litre.

Baiges ha assenyalat que fa només 15 dies que estan entrant oliva a la Cooperativa -amb 150.000 oliveres de varietat arbequina- però que les xifres que entren diàriament són bones, amb una mitja de 70.000 a 80.000 quilos per dia i amb algun dia punta que ha assolit els 120.000 quilos. La campanya s’allargarà fins a Nadal.

A partir de les nou del matí d’aquest diumenge, la Cooperativa ha servit més de 1.100 esmorzars populars, amb pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou, i on s’han programat actuacions de grups locals. Durant la jornada, s’han aplicat descomptes en la compra d’una garrafa de cinc litres. Aquesta ha estat la darrera activitat de les jornades gastronòmiques de l’Oli Nou.

ACN