.

Presentació dels actes de Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Presentació dels actes de Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Els cambrilencs sortiran al carrer, del 30 d’agost al 14 de setembre, per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Els actes, que també posen el punt i final al període estiuenc i donen la benvinguda al curs escolar, tindran un marcat caire tradicional. El pregó del comediant Toni Albà i el concert de la Colònia (5 de setembre), la 23a Nit del Foc (6 de setembre) i la novetat de la Pujada de la Galera (7 de setembre), seran alguns dels actes més destacats.

Durant quinze dies, Cambrils retrà homenatge a la Mare de Déu del Camí amb una pila d’actes, concerts, tradició i festa. Donaran el tret de sortida la Fira del Disc, a la plaça Mossèn Joan Batalla (29, 30, 31 d’agost, i 1 de setembre); el 34è Aplec de Sardanes (30 d’agost, a partir de dos quarts de 7 de la tarda) i l’espectacle itinerant Pete&Pat (At the Pianopupp), amb la companyia Bigolis teatre (3 de setembre, a les 7 de la tarda).

El gruix dels actes tindran lloc a partir de divendres, 5 de setembre, a les 8 del vespre, amb la cercavila del pregó a càrrec de la Farnaca i la Galera i els seus timablers (sortida des de la plaça de la Vila amb la Farnaca i des de la plaça del Pòsit amb la Galera i anada fins la plaça de l’Ajuntament). Mitja hora després, es s’oficialitzarà el tret de sortida de la festa major, amb la participació de les entitats festives i el pregó, que enguany anirà a càrrec del comediant, autor i director Toni Albà. El tradicional brindis amb cava, la tronada de la festa major i el concert dels reusencs La Colònia, coronaran la nit de divendres.

23a Nit del Foc

El regidor de Festes, Lluís Abella, ha destacat que enguany seran tan important els actes tradicionals i consolidats, com les novetats. En aquest sentit, ha volgut subratllar la vint-i-tresena Nit del Foc (dissabte, 6 de setembre), coorganitzada per la Colla Gegantera l’Endenga i el departament de festes. A les 6 es farà el correfoc infantil, amb els Diables de Cervera, la Pobla de Mafumet i els Diables infantils del Ball de Diables Els Cagarrieres de Cambrils.

Toni Albà serà el pregoner de les festes

Toni Albà serà el pregoner de les festes

Seguidament serà el torn de la coca i xocolata per a la canalla, amb l’acompanyament dels grallers de Tota l’Endenga. El foc esclatarà a les 10 de la nit, a la plaça de la Vila, amb la concentració de les colles; mitja hora més tard, es donarà inici al correfoc pels carrers del nuci antic, amb els Dimonis de Castelló, Diables els 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet, Dimonis Som i Serem d’Alcarràs, Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer, Diables de Banyeres del Penedès, Els Cagarrieres de Cambrils i la Galera de Cambrils, Grup de Timbalers Cop de Cap de Cambrils, El Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones la Farnaca de Cambrils. El recorregut s’iniciarà a la plaça de la Vila i acabarà al Setge.

A dos quarts de 12 de la mitjanit, hi haurà l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i la nit acabarà amb el concert de l’Orquestra Mitjanit i el discjòquei local PD Patu.

Un dels actes més tradicionals arribarà el 7 de setembre, amb la recepció al consistori de les Maria del Camí, nascudes o que visquin en l’actualitat al municipi. Ja a la tarda, s’oferirà la Diada Castellera de festa major, amb els Xiquets de Cambrils i els del Serrallo, a dos quarts de 7 de la tarda. Aquest dia, destaca també la novetat de la Pujada de la Galera, que han organitzat el Ball de Diables Els Cagarrieres de la mà de l’Ajuntament, i que oferirà un recorregut musical amb la Xaranga Bandsonats, sortint des del passeig de les Palmeres.

Nit de concerts

El 10 de setembre, vigília de la Diada de Catalunya, Cambrils viurà la seva nit de concerts amb els locals Papagayo i la seva renovada formació, Txarango com a caps de cartell, Ítaca Band i la Sra Tomasa. L’Onze de Setembre, en l’acte institucional, el Dr Salvador Anton Clavé (Director General del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci) oferirà el parlament institucional.

Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya