.

Una imatge de la inauguració. Foto: Ajuntament Cambrils

Una imatge de la inauguració. Foto: Ajuntament Cambrils

El Festival del Vi i la Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” va ser inaugurat oficialment la tarda d’aquest dimecres en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí Mendoza; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Godia, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull.

Camí Mendoza va explicar que aquest festival “reforça la marca de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada“. Mendoza també va fer referència a les novetats que s’han impulsat enguany, com l’aposta per la digitalització i el programa que es pot consultar mitjançant un codi QR.

Per la seva banda, el delegat de la Generalitat a Tarragona va destacar aquesta fira com a “mostra del que som com a territori”. Durant la seva intervenció, Carlos Brull va definir del festival com un “aparador important en una vila que és un referent turístic internacional”.

L’alcalde de Cambrils va ser l’encarregat de tancar els parlaments destacant la gran quantitat de visitants que cada any acudeixen a la cita.

En acabar els parlaments, les autoritats van fer una passejada per la fira.

La fira romandrà oberta fins diumenge. Foto: Ajuntament Cambrils

La fira romandrà oberta fins diumenge. Foto: Ajuntament Cambrils

26 cellers i 17 restaurants

La fira estarà oberta fins al 15 d’octubre i compta amb 26 cellers d’arreu de la província, maridats amb les degustacions gastronòmiques de 17 restaurants i productors cambrilencs, unes xifres similars a les de l’any passat. En 2022, 40.000 persones van desfilar pel Parc del Pescador.

El Festival del Vi, que pel perfil de visitant ja és internacional, és un producte turístic desestacionalitzador que acull públic de totes les edats i procedències, ajudant a allargar la temporada de turistes francesos, britànics, irlandesos, alemanys, suecs i nòrdics.

Cal destacar que l’oferta de l’esdeveniment serà de proximitat Km 0, començant per gastronomia, tota de casa nostra; passant pels cellers amb representació de totes les DO de la província; les actuacions musicals que en la seva majoria són també de grups i vocalistes cambrilencs, com la Big Banda de l’Escola Municipal de Música; la participació un any més de l’associació artística Cambrils Art Total, i de l’associació d’artesans cambrilencs La Sardineta, així com de l’emissora local Ràdio Cambrils, que emetrà un programa en directe el divendres al migdia.

Una altra novetat és la potenciació de la difusió del coneixement dels expositors, afegint al web la localització dels cellers en el territori i el detall de la seva singularitat, fent que la fira no acabi el diumenge 15 d’octubre, sinó que l’experiència s’ampliï un cop acabat el festival. Cambrils es converteix així en difusor i promotor potenciant la cultura vitivinícola amb un relat propi de la fira molt més enllà dels dies que dura l’esdeveniment.

L’esdeveniment està organitzat pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració de diversos departaments de l’Ajuntament i el suport de la Cambra de Comerç des de la primera edició i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada. Cambrils segueix apostant per la qualitat i l’experiència més sensorial i gustativa, i el Festival del Vi i de la Gastronomia és una mostra més de l’estratègia com a destinació turística a favor de la diferenciació, la sostenibilitat i el territori.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */