.

L'objectiu és informar-los de tots els tipus de voluntariat que es poden fer al municipi i transmetre el valor que té aquesta tasca

L’objectiu és informar-los de tots els tipus de voluntariat que es poden fer al municipi i transmetre el valor que té aquesta tasca

El Punt de Voluntariat de Cambrils ha realitzat avui, 14 de maig, 3 xerrades a l’alumnat de 4rt d’ESO i 2n de Batxillerat de l’IES La Mar de la Frau per informar-los de tots els tipus de voluntariat que es poden fer al municipi i tota la realitat associativa existent. També s’ha transmès als joves  el valor de ser voluntari i l’aprenentatge que permet en diferents àmbits de treball.

La novetat de els xerrades que s’ofereixen enguany és que es presenta el programa de mobilitat internacional per a joves, i s’expliquen quines són les oportunitats que ofereix la Unió Europea per a joves per poder moure’s per Europa. Aquests intercanvis juvenils tindran lloc aquest estiu a Atenes, Praga i  Berlín per als joves menors d’edat.

En la xerrada s’han exposat diversos exemples de projectes en els que poden participar aquells joves que ja són majors d’edat. A més, també s’ha explicat l’oportunitat que ofereix el Cos Europeu de Solidaritat a l’hora de realitzar un voluntariat de fins un any a Europa.

Les xerrades han anat a càrrec d’Ari Diaz, tècnica  de l’entitat Open Europe, que gestiona aquest servei i que aquest any 2019 s’estrena amb el projecte de mobilitat internacional per a joves. El Punt de Voluntariat  atén cada dilluns de 10 a 14 al centre cívic les basses, o a traves del mail: voluntariat@cambrils.cat.

La regidora de Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils, ha afirmat que la base d’aquest servei és que hi ha persones solidàries  que volen  dedicar part del seu temps a ajudar als altres, i més enllà de l’ajuda que es presta i es  rep, el que estem veient que es consoliden  són vincles comunitaris “. Actualment cambrils desenvolupa tres plans comunitaris en diferents barris, on la tasca del voluntariat i el Banc del Temps hi són presents, ja que són projectes  que es treballen en xarxa per part de diferents associacions i col·lectius.