.

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, amb un photocall que serà un dels atractius del certamen

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, amb l’alcaldessa, Camí Mendoza, amb un photocall que serà un dels atractius del certamen

Cambrils viurà aquest cap de setmana -“si el temps acompanya”, frase clau llençada per la regidora de Turisme, Mercè Dalmau- la setena edició d’una mostra que ja està consolidada en el calendari gastronòmic local. ‘Cambrils, entrada al País del Vi’ és el maridatge entre vi i la potent gastronomia cambrilenca. Cambrils no és territori de vi, però sí capital gastronòmica. Enguany, les perspectives de visitants són millors que en anys anteriors, previsiblement per la millora de l’economia general. Ha augmentat també el nombre de cellers participants.

L’alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, han presentat avui la 7a edició de ‘Cambrils, entrada al País del Vi’. Aquest cap de setmana, que els meteoròlegs anuncien assolellat -del 14 al 16 d’octubre- la mostra omplirà el Parc del Pescador de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. L’horari serà d’11 a 14h i de 18h a les 22h.

Noves casetes de fusta en comptes de les tradicionals carpes, música en viu i activitats per la mainada són les principals novetats.

L’alcaldessa ha destacat que “el vi és un complement imprescindible a qualsevol taula” i ha manifestat que “la mostra vol posar en valor els productes de proximitat i reforçar la capitalitat gastronòmica de Cambrils”. Per la seva banda, la regidora de Turisme ha explicat que l’esdeveniment “és un bon aparador per donar a conèixer i per vendre els diferents productes, com ho demostra la quantitat de cellers inscrits aquest any”. Mercè Dalmau també ha parlat del pas endavant que suposen les casetes de fusta pels expositors, les actuacions musicals i els tallers familiars.

La fira, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 21 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la província (sis cellers més que la darrera edició). Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 19 restaurants participants, 5 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils.

Els cellers que hi penen part

El reguitzell dels 21 celleres participants -sis més que en l’anterior cita- provenen de les DO de les comarques de Tarragona. Són aquests:

Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant, D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Cellers Capafons Ossó (D.O Montsant); Vermuts Miró (D.O Tarragona); Pagos de Hibera-Catedral del Vi (D.O Terra Alta); Anguera Domènech (D.O Montsant); Coca i Fitó (D.O.Q Priorat, D.O Montsant i D.O Terra Alta), Adernats (D.O Tarragona i D.O Cava); La Bollidora (D.O Terra Alta); cinc cellers singulars de la D.O Tarragona que són Cellers Pedrola); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig, Estol Verd, Mas Bella i Molí de Rué i dues distribuïdores de la zona (MAB Alimentació i Begudes i Moreno Exclusives)

El programa de la fira

El programa de la fira segueix el mateix model que en les darreres sis edicions: els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:

Tiquet nº 1. Copa + bossa + 2 vins 5 €
Tiquet nº 2. Degustació 4 vins 5 €
Tiquet nº 3. Degustació 2 tapes elaborades restaurants. 5 €
Tiquet nº 4. Tiquet infantil (suc/aigua+tapa) 3,50 €

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que organitzarem cada tarda de les 19h a les 20.30h de la mà dels sommeliers Clara Dalmau (D.O Catalunya) el divendres 14, dissabte 15 un sommelier de la D.O Tarragona que presentarà els vins singulars de la mostra i el Xavier Fortuny que presentarà la darrera tarda del diumenge 5 vins i caves de la resta dels cellers que participen a la mostra.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del vi en horari de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores, com elaborar unes postres fredes amb productes de proximitat, pintar i dissenyar una panyoleta o un taller de pintura d’hortalisses.

A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 16 a les 12h que vindran acompanyats de les colles d’Altafulla i Montblanc.

Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’unes 8.000 persones a la mostra durant el cap de setmana del 14 al 16 d’octubre. Aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat a Cambrils que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

La fira coincideix amb el darrer cap de setmana de la Fira del Calamar.