.

Roberto Heras, durant la inauguració del Campus

Aquest dijous, 28 de març, ha quedat inaugurat a Cambrils el V Campus de Ciclisme Melcior Mauri Costa Daurada a Cambrils Park Sport Village. L’edició d’enguany comptarà amb Roberto Heras com a ciclista convidat. El ciclista exprofessional ha estat guanyador de la Vuelta a Espanya en quatre ocasions, i una Volta a Catalunya. El Campus es realitzarà del 28 al 31 de març, amb prop de 80 ciclistes participants vinguts d’arreu de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol.

El Campus Melcior Mauri està organitzat per l’empresa Cycling Costa Daurada i BIKECONTROL M.Mauri, i compta amb la direcció tècnica de Melcior Mauri. Va dirigit a ciclistes aficionats que vulguin compartir i gaudir de 4 dies de ciclisme en estat pur amb els exprofessionals més destacats en un entorn, i uns serveis i unes instal·lacions de primer nivell.

És un esdeveniment de quatre dies que uneix a professionals i exprofessionals del ciclisme amb cicloturistes. L’esdeveniment compta amb Cambrils Park Sport Village com a Centre Neuràlgic i allotjament oficial. Aquest complex reuneix les condicions idònies per acollir ciclistes d’arreu del món per fer  els seus Stages o concentracions. La Bike Station, el gimnàs, l’Spa o el Buffet són alguns dels serveis adaptats als ciclistes que aquest establiment ofereix.

Durant el Campus es realitzen 3 dies de ruta on els participants es divideixen en grups que compten amb un guia ciclista i cotxe d’assistència. Enguany hi ha canvis i, per seguir gaudint i descobrint tota la zona de la Costa Daurada, es plantegen circuits diferents als d’altres edicions. El divendres la sortida serà pel Coll de la Batalla, amb pujada a Mont-ral i arribarà fins a La Mussara.

Dissabte serà el dia del recorregut llarg, on els participants descobriran durant tot el dia el Priorat i vorejaran el Parc Natural del Montsant. Abans de tornar cap a Cambrils, els realitzaran una parada a Cornudella per recuperar forces i tastar la gastronomia de la zona. L’última jornada del campus canvia totalment de zona i se’n va cap al Camí de Gavaldà, un port en què destaca el paisatge de roca i arena.