.

Un moment de la signatura del conveni. Foto: Cedida

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr, van signar ahir el conveni de col·laboració per a la concessió d’ajuts per a persones en risc d’exclusió social. A la signatura també hi va assistir la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens.

A través d’aquesta nou conveni, Comaigua dotarà aquests fons de solidaritat, a fons perdut, per un import màxim de 24.973,43 euros. Aquest import representa un increment de l’aportació de la companyia d’un 4,14% respecte l’any passat. Per això, l’alcalde ha agraït l’esforç de Comaigua per incrementar l’aportació a aquest programa.

Podran accedir als ajuts les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram que compleixin els requisits. Els ajuts es divideixen en tres línies: dues línies que complementen les subvencions de l’Ajuntament de Cambrils per despeses bàsiques de la llar i una tercera línia destinada a cobrir necessitats d’urgència social.

La primera línia és una subvenció del cost del primer i segon tram de consum d’aigua per a famílies nombroses o monoparentals amb dificultats econòmiques. La segona línia s’adreça a persones majors de 65 anys, que si compleixen els requisits fixats queden exemptes de la quota del clavegueram. Finalment, la tercera línia dona resposta a situacions de pobresa energètica puntuals, urgents i bàsiques de subsistència.

Aquestes bonificacions de l’aigua i clavegueram s’hauran de sol·licitar a l’Ajuntament i quedaran subjectes a l’aprovació de la subvenció de les despeses bàsiques de la llar. Les ajudes comporten l’exempció del pagament de l’import corresponent al consum responsable (150 litres per persona i dia).

Aquest conveni entre l’Ajuntament i Comaigua es va signar per primera vegada el 2014 i s’ha anat renovant fins a dia d’avui. El 2022 es van atorgar 251 ajuts de la primera línia per un import total de 5.164 euros i 123 de la segona amb 3.860 euros. També es van atorgar 179 ajuts d’urgència social, que corresponen a 71 unitats familiars, amb un pressupost destinat de 14.973 euros.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */