.

En aquest punt, durant els dies posteriors a l’atemptat, es va crear un memorial espontani amb ofrenes i missatges que hi van anar deixant nombroses persones. Foto: Ajuntament de Cambrils

Cambrils homenatjarà a les víctimes amb un acte institucional de record dels atemptats de Cambrils i Barcelona i la inauguració del Memorial per la Pau. La commemoració es portarà a terme dissabte, 18 d’agost, a les 10:30 hores, coincidint amb el dia que es complirà un any del tràgic succés a Cambrils (consulteu aquí les afectacions al trànsit).

L’acte tindrà lloc al passeig Marítim, davant del Club Nàutic de Cambrils, on fa un any es va perpetrar l’atac terrorista. En aquest punt, durant els dies posteriors a l’atemptat, es va crear un memorial espontani amb ofrenes i missatges que hi van anar deixant nombroses persones en homenatge a les víctimes de Cambrils i Barcelona.

L’homenatge inclourà un parlament de l’alcaldessa de Cambrils, el descobriment d’un element de record que s’ha instal·lat al lloc dels fets i diverses ofrenes florals. Durant l’acte un violinista cambrilenc interpretarà diverses peces musicals. Alhora, està anunciada la presència del president de la Generalitat, Quim Torra. Per part del govern central la representació estarà formada per les les ministres de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, i d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

El passat mes de novembre, l’Ajuntament ja va homenatjar als i les policies que van participar al dispositiu establert amb motiu de l’atemptat, en el marc de la festa patronal de Sant Miquel de la Policia Local de Cambrils.

L’Audiència Nacional accepta l’acusació particular de Cambrils

L’Audiència Nacional ha acceptat la petició de Cambrils de personar-se com a acusació particular en la causa dels atemptats. D’aquesta manera, en la condició de perjudicat, l’Ajuntament podrà exercir les accions penals i civils que li corresponen contra els detinguts pels atacs terroristes, exigir responsabilitats, donar suport a les víctimes i als familiars i conservar la memòria dels fets de la manera més fidedigna possible.

Amb aquesta acció, el consistori vol donar compliment al seu compromís de proporcionar tot l’ajut i suport a les persones que van patir i pateixen les conseqüències del delicte que s’investiga en aquest procediment. Els professionals designats per l’Ajuntament ja s’han desplaçat a Madrid per conèixer el contingut i l’estat de la causa.