.

.

TOTS 21

La tallada de la cinta inaugural

La tallada de la cinta inaugural

La Fira Multisectorial de Cambrils, en la seva ja 59ena edició, ha arrencat aquest matí amb la tallada de la cinta inuagural i una passejada pels estands per part de les autoritats. És la fira del rècords, que demotra no només la vitalitat delc ertamen, sinó elc ert optimisme econòmic general que es viu al país.

La inauguració oficial del certamen ha lloc aquest divendres 3 de juny, i ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Antoni Díaz, acompanyats del delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, diputats i diputades, autoritats i les pubilles, damisel·les i hereus de Cambrils. En el seu recorregut pel recinte fira, han pogut conèixer les novetats d’aquesta edició de la Fira.

Notable ha estat l’absència de la consellera d’Agricultura justament quan estava anunciada una protesta dels afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha definit la Fira Multisectorial com a “referent a Catalunya” i s’ha fet ressò del fet que “la Fira hagi arribat avui en dia, tal i com la coneixem, com un espai ple d’activitat, de dinamisme i que dóna lloc a un gran atractiu per a la nostra ciutat”. Amb tot, la Fira, ha dit l’alcaldessa “continua sent la mateixa, la nostra Fira, la Fira de tot els cambrilencs i cambrilenques”. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, s’ha referit al tarannà emprenedor i comercial “que Cambrils trasllada a la Fira i que esdevé el principal valor a l’hora que les empreses aposten per invertir a la Fira i oferir accions de promoció i comunicació”. La regidora ha destacat l’esforç d’innovació que s’ha fet en aquesta edició de la Fira, i ha convidat a tothom a participar-hi.

La pubilla i les damissel·les, durant la passejada inaugural

La pubilla i les damissel·les, durant la passejada inaugural

Pel que fa al director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Antoni Díaz, s’ha referit a Cambrils com a exemple de l’aposta que està realitzant la Generalitat en l’àmbit de la indústria alimentària. Díaz ha assegurat que unir sinèrgies entre “alimentació, gastronomia i turisme, és la manera de fer país i de diferenciar-nos d’altres destinacions. Cambrils té tot això, i per tant, n’és un exemple clar i un model a seguir”.

La Fira en xifres
Es calcula que un total de 40.000 persones visitaran el recinte firal que ocuparà una superfície total de 36.000 metres quadrats, amb un pavelló cobert de 1.000 metres quadrats. Enguany s’han incrementat el nombre d’expositors i d’estands, amb un total de 315 estands i 178 expositors. La Fira de Cambrils doncs està ja molt consolidada i compta amb un elevat grau de fidelització per part d’expositors.

També s’ha apostat pel canvi d’imatge de la Fira. L’aposta per la difusió a través de les xarxes socials complementa aquesta estratègia comunicativa que inclou, per primera vegada, una Fira Virtual de Cambrils, és a dir, un nou espai virtual en el que l’Ajuntament facilita a les empreses expositores que facin arribar la informació sobre la seva activitat durant quinze dies. A més de la pàgina web de l’Ajuntament, la informació de la Fira es pot aconseguir en el web: www.firacambrils.com, a més del Facebook, Instagram i Twitter de la Fira.

Novetats d’enguany: Niu Projects, Food Truck and Circus
Un any més, la Fira Multisectorial arriba amb una extensa programació d’activitats pensades per a públics ben diferenciats.

Les principals novetats del programa d’enguany són:

Niu Projects
Un espai pensat per a tots aquells joves que tenen una iniciativa o projecte, per tal que el puguin donar a conèixer. L’espai destinat a aquesta activitat serà la Plaça del Recinte Firal del Parc del Pinaret, un espai que estarà dinamitzat amb diferents activitats.

Food Trucks and Circus
Proposta d’oci que s’adapta als ritmes dels diferents públics als que s’adreça la Fira. Al matí hi haurà tallers familiars amb les propostes de restauració de les food trucks fins a l’hora del vermouth electrònic. Espectacles de circ durant la tarda i a la nit, proposta de gyn and swing.

El concert jove de la Fira
Aquest divendres 3 de juny, a les 22:30 hores al Parc de Nou Cambrils tindrà lloc el concert jove que cada any se celebra en el marc de a Fira Multisectorial. Enguany, anirà a càrrec de Ghetto Orquestra & Jouklass DJ. La Ghetto Orquestra vol transmetre i encomanar energia, humor, gresca, força, diversió, llum, música, color, emoció i alegria, per fer de la seva actuació un espectacle impactant i molt viu. Just després de la seva actuació arribarà Jouklass DJ qui farà ballar i gaudir de la nit a Cambrils.

Altres activitats
Des d’avui i fins diumenge, Cambrils comptarà un cop més amb un aparador immillorable per tal que les empreses puguin exposar els seus productes i les seves novetats. Els visitants hi podran trobar també els estands institucionals d’organismes, entitats i empreses públiques com Aparcam o Comaigua on es duran a terme diverses activitats. També cal destacar l’estand ‘Cambrils al món’, un espai on els visitants podran conèixer aspectes referents a la cooperació i al voluntariat. A través d’una activitat familiar, els assistents descobriran com fer entre tots un món més just i solidari.

La Fira a més també continuarà sent un acte emblemàtic amb una programació extensa que inclou un gran nombre d’activitats lúdiques i festives. Així doncs, tindrà lloc teatre al carrer; espais infantils; una exposició de cotxes antics a l’espai Àgora de la Fira a càrrec del Club de Vehicles Antics de Cambrils, etc.

Amb motiu dels 50 anys de pubillatge a Cambrils també s’ha habilitat un espai institucional on es podrà visitar l’exposició “50 anys de pubillatge a Cambrils” en record a totes les persones que han fet possible aquesta tradició; alhora que tindrà lloc un acte d’homenatge amb la participació de les Pubilles, Damisel·les de Cambrils entre 1966 i 2016.

Per últim, i seguint la tradició teatral de la Fira, la companyia La Teca representa els dies 1 i 2 de juny “Les teques de la Teca: un tastet de 50 anys d’obres de teatre, amb escenes a l’entorn d’una taula”.