.

La regidora de Turisme, Camí Mendoza. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils, a través de l’empresa municipal Ingesol, està treballant en el condicionament de les platges de cara a l’arribada de turisme per les vacances de Setmana Santa. Les tasques, que es van iniciar el 4 de març i està previst que s’allarguin dues setmanes aproximadament, van a càrrec de la brigada de platges d’Ingesol i de l’empresa externa que ha guanyat la licitació.

Els treballs consisteixen principalment en l’anivellament de la sorra, que presenta importants desnivells després de les inclemències climàtiques dels mesos de tardor i hivern. Una vegada les platges estiguin a punt, previsiblement entre avui i demà, es començaran a muntar les passarel·les sobre la sorra.

En aquest moment de la temporada, les actuacions es porten a terme a diferents punts de les platges del Cap Sant Pere, Regueral i la Llosa. D’altra banda, l’equip d’Ingesol estarà de guàrdia tota la Setmana Santa per dur a terme la neteja diària manual de les platges i les actuacions concretes que es realitzen amb un tractor.

Els treballs a la resta de platges es realitzaran més endavant, ja que des d’ara fins l’estiu encara hi ha probabilitat que hi hagi fortes pluges o temporals de mar que pugui desfer la feina feta. També és en aquesta època prèvia a la temporada estival quan el Ministeri de Medi Ambient fa les aportacions de sorra habituals als trams que han patit més degradació durant l’hivern.

La regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza, informa que aquest any, davant la situació de la sequera, el govern ha decidit que és retiressin tan les dutxes com els rentapeus de totes les platges de Cambrils. Cal recordar que la temporada 2023 es van precintar les dutxes però els rentapeus estaven operatius.