.

El festival s’ha obert enguany a més escoles i entitats vinculades a la dansa

El festival s’ha obert enguany a més escoles i entitats vinculades a la dansa

El Departament de Cultura de l`Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Centre de Dansa Cambrils, l’Estudi Giselle i l’Associació Vital Esport, ha organitzat un festival de dansa al Parc del Pinaret el proper dilluns, 29 d’abril, a les 18 hores, per commemorar el Dia Internacional de Dansa. L’objectiu de la diada és aproximar la dansa al públic en general, aprofitant que l’idioma del cos i del moviment arriba a petits i grans.

En aquesta tercera edició el departament de Cultura i les escoles participants han volgut donar un pas endavant i convertir aquesta celebració en una festa inclusiva on tothom a qui li agradi alguna expressió vinculada amb el moviment i el cos hi tingui cabuda. Per això, s’ha convidat a participar a diferents entitats i altres escoles vinculades a la dansa de Cambrils.

Així doncs, enguany també s’han afegit al festival l’Escola Crea’t, l’Associació Amics de les sardanes de Cambrils, el Grup Ball country “No pot ser, no pot ser”, Dreams Dance, i Basic Escola de ball.

A més, el Dia Internacional de la Dansa ha comptat amb la col·laboració de l’artista David Callau, que ha cedit gratuïtament l’obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició i formarà part de la festa.

L’alumnat de cada centre o formació  interpretarà diversos números de dansa i, com ja és tradicional, l’acte acabarà amb un actuació conjunta final en la que pares, germans, amics i tothom qui vulgui hi podrà participar. Podeu practicar i aprendre els passos de la coreografia seguint les instruccions d’aquest enllaç:  https://www.youtube.com/watch?v=n8d-LIhkupg

D’altra banda, durant la diada el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils atorgarà 8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles oficials de dansa participants. Les beques van dirigides a ajudar als alumnes a continuar amb els seus estudis de dansa.

El Dia Internacional de Dansa se celebra des de fa 38 anys a tot el món.  L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO,  de l’Institut Internacional del Teatre  (ITI/UNESCO),  va declarar el dia 29 d’abril com  el  Dia Internacional de la Dansa. La data escollida, el 29 d’abril, commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.