.

Les Pubilles i l'Hereu, en l'inici de les activitats

Les Pubilles i l’Hereu, en l’inici de les activitats

Cambrils ha celebrat dijous dia 8 de setembre la Diada de la Mare de Déu del Camí. Es tracta del dia gran de la Festa Major de tots els cambrilencs i cambrilenques.

El tret de sortida a la jornada l’han donat aquest matí el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb les matinades pels carrers del Barri Antic.

Després, la Plaça del Setge ha estat el punt de trobada pels participants en el seguici popular, que després de la tronada han iniciat el seguici cap a l’ofici solemne. Hi ha participat els membres del consistori, les Pubilles i Hereu de Cambrils i els groups festius: el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la bèstia de foc la Galera i el seu grup de timbals, el grup de percussió Cop de Cap amb la seva colla infantil que s’ha estrenat avui, els Nyenos, la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els gegants Camí i Pere, Magdalena i Ermengol, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones, els Nanos i la Farnaca i el seu grup de grallers i timbals. També hi han participat el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla de Ministrers de Cambrils.

Quan el seguici ha arribat a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí ha tingut lloc la Missa Solemne, en honor a la patrona del municipi, la Mare de Déu del Camí. Aquest ofici solemne ha comptat amb l’Homilia a càrrec de Mn. Rafel Serra Abellà, rector de la Parròquia de Crist Rei de Reus. La Missa ha estat cantada per la Coral Verge del Camí.

A la sortida de Missa, al pati de l’Ermita hi ha hagut l’Ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí i la Ballada dels elements festius de Cambrils, amb la traca de Festa Major. A continuació ha tingut lloc el Vermut de Festa Major i la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils.

 

Al vespre, a partir de les 19.30h, les activitats es traslladen a la Plaça de la Vila, amb la Ballada dels elements festius a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres.

La Masterclass de Swing amb els Swingmaniacs és una de les novetats del programa d’enguany

El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al parc del Pinaret amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo. Aquest quartet s’ha consolidat com a referent a les ballades lindy hop a Barcelona, essent la banda més cotitzades al moviment swing de la capital catalana.

/* JS para menú plegable móvil Divi */