.

.

TOTS 21


L’Ajuntament de Cambrils, a través del Departament de Polítiques d’igualtat, ha activat una nova acció comunitària per condemnar els feminicidis a través de les xarxes socials i la web institucional. Aquesta acció es fa conjuntament amb la Delegació del Govern contra la violència de Gènere, que és l’organisme que certifica els feminicidis a nivell Estatal.

La campanya s’activarà sempre que es produeixi un feminicidi en qualsevol municipi del territori espanyol, i té per objectiu la sensibilització ciutadana per tal de que aquesta copsi la brutalitat de la violència masclista, promogui la seva condemna i la tolerància zero envers a  qualsevol de les formes en les que perdura el masclisme en la nostra societat, i  respecte les desigualtat de gènere, que tenen com a màxim exponent els assassinat de les dones.

Aquesta acció, paral.lelament, permet informar a la ciutadania sobre el conjunt de serveis municipals i supra municipals que atenen aquesta greu problemàtica social, de forma especialitzada, confidencial i gratuïta i que ens apel.la a tota la ciutadania per tal d’erradicar-la.

Tot plegat s’emmarca en la implementació del Pla Municipal d’Igualtat d’oportunitats entre les dones i les homes i es complementa amb la creació d’una lona específica contra els Femenicidis, il.lustrada per la pintora local Marta Nolla, que es penjarà, com a mostra de condol, a la balconada de l’ajuntament quan es produeixi un feminicidi  a Cambrils o en l’entorn més proper.

Condemna de l’Ajuntament per l’assassinat d’una dona a Martorell  

L’Ajuntament de Cambrils condemna i rebutja amb contundència el violent assassinat, el dia 19 de febrer de 2022, d’una dona de 51 anys, a la localitat de Martorell, víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família i amistats de la víctima.

La regidora d’Igualtat, Ingrid Duch, ha fet una crida a la tolerància zero, a la unitat i al rebuig sistemàtic i contundent de tota la ciutadania respecte a qualsevol forma de violència masclista per poder avançar en la seva erradicació i generar, entre tots i totes, els canvis socials necessaris per posar fi a aquesta xacra social.

La regidora ha afirmat que “ens trobem davant un acte de violència contra les dones que no podem obviar i que representa el major exponent de la desigualtat de les dones respecte als homes. Aquesta tragèdia ens enfronta a la responsabilitat i la urgència que tenim, tant les institucions com la ciutadania, de fer efectiva la igualtat real en el dia a dia dels nostres municipis i en el conjunt de la societat”.

“Davant aquesta greu problemàtica social -afegia la regidora-, és cabdal contactar amb algun dels serveis municipals de proximitat que, de forma totalment gratuïta i confidencial, ofereixen la informació, assessorament i atenció especialitzada”.

Aquests serveis són: 

SERVEIS 24H: 

 • Línia d’atenció contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones, que presta atenció en diferents idiomes. Telèfon gratuït/confidencial 900 900 120 i/o al correu electrònic 900900120@gencat.cat
 • Serveis mèdics: 061
 • Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils: Pl. Ajuntament, 2.

  Tel. 977 36 30 74 / Urgències 977 36 80 66

 • Cossos de seguretat:
  •    Policia local: Pl. Ajuntament, 4. Tel. 977 79 45 66 / 092
  • Comissaria de Mossos d’Esquadra: Grup específic d’atenció a la víctima.

   Av. Adelaida, 46. Tel. 977 92 91 70. 

   Servei d’informació WhatsApp contra la violència masclista 601 00 11 22.

En cas d’emergència: 112.

App del 112 emergències per a dispositius mòbils: My112 amb geolocalització. 

SERVEIS D’ATENCIÓ AMB HORARI: 

 • Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD):  Pl. Ajuntament 4 (2a planta)

  Tel. 977 79 45 79 (ext. 2107/4311) – 627 247 669. 

  Horari: dilluns a divendres de 8-15h i/o per correu electrònic siad@cambrils.cat  

 • Serveis Bàsics d’Atenció Social: Casal Municipal Gent Gran. Pg. La Salle, 13 (1a planta) Tel. 977 36 81 90. 

  Horari: dilluns a divendres de 8-15h i/o per correu electrònic sso@cambrils.cat 

 • Xarxa d’Atenció a la Víctima, ubicada a les dependències de la Policia local.

  Pl. Ajuntament, 4. Telèfon 977 79 45 66.

Redacció