.

La forta tempesta que va patir el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre el vespre de dimecres va portar ruixats molt intensos localment, acompanyats de forta càrrega elèctrica i inundacions de carrers a la ciutat de Tarragona (amb especial afectació un cop més a la Part Baixa) i Reus, així com talls de llum a Altafulla (el coalcalde, Jordi Moliinera, assegurava que l’apagada havia afectat “6-7 sectors” del seu municipi, a més de la Riera, la Mora i la Pobla) i calamarsa a Torredembarra.

Els Bombers havien atès fins a dos quarts de deu de la nit d’ahir 43 avisos per vent i 13 per tempestes pel temporal que assola bona part del país. Cap dels incidents ha registrat ferits, segons informa el cos d’emergències. En el cas dels avisos per vent, la majoria per branques i tendals caiguts, la regió metropolitana nord és la que n’ha acumulat més, amb 23. A la regió metropolitana sud n’hi ha hagut 15, a la de Tarragona 2, a la Centre 2 i a la de Girona 1. En el cas de la tempesta, dels 13 avisos gestionats s’ha actuat en 5, per inundacions de baixos a Xerta i a l’Escala, on també s’ha inundat un carrer, i per inspeccionar els efectes de 2 llamps caiguts a Xerta i a la Canonja.

D’altra banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades fins a les 10.00 hores d’avui dijous per les intenses pluges, segons ha informat Protecció Civil. Les comarques on s’han rebut més trucades han estat el Tarragonès, amb 37, i el Baix Camp, amb 23. La Generalitat va activar aquest dimecres l’alerta del pla Inuncat, davant la previsió d’un episodi de pluges intenses.

Afectacions provocada per la pluja als carrers de la Part Baixa de Tarragona. Foto: Blog del Port

Espectacular imatge d’un llamp a Tarragona. Foto: Twitter de Plastic Hunter

Escena de la Rambla Vella de Tarragona. Foto: Andrés Tejedera

Calamarsa a Torredembarra. Foto: Santi Segalà

Piulada del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, cap a les 20:30 hores.

Plaça de les Basses de Reus. Foto: Cedida

Redacció / ACN