.

.

TOTS 21


Casa del Transeünt de Tarragona

Casa del Transeünt de Tarragona

La Fundació BonaNit s’encarrega d’oferir llit i àpats per als més desfavorits de Tarragona. Suficient o no, els anomenats ‘sense sostre’ opten a un dels 30 llits durant quinze dies i cada tres mesos segons la prioritat de les seves necessitats.

BonaNit i Càritas s’encarreguen junt amb l’Ajuntament de Tarragona d’assistir en la mesura del possible les seves necessitats oferint pernoctacions, serveis, dinars i sopars.

En dies d’abundant fred i de festes nadalenques diverses, també els hi ha que pensen en els que no tenen res. I es que molts tarragonins hauran pogut veure aquests dies durant les seves sortides i compres gran presència de gent necessitada als carrers de la ciutat. És precisament durant aquestes dates que es porten a terme diverses campanyes solidàries de recollida d’aliments, diners i joguines per contribuir amb aquesta part desfavorida de la societat.

Els ‘sense sostre’ que cada dia busquen un nou lloc on passar la nit el més resguardats possibles del fred i les inclemències del temps, en portals, caixers o bancs, disposen d’una ajuda diaria a la Casa de Sant Auguri, coneguda com Casa del transeünt, a la Plaça Peixateries Velles de la Part Alta.

Es du a terme el servei ‘Café i Caliu’ per part de Càritas que ofereix esmorçar saludable i calent cada dia de la setmana per a unes 130 persones a la primera planta, comenta a Tarragona21 la seva coordinadora Teresa Beà. La Congregació de la Purísima Sang tarragonina fa fer recentment una donació de mil llitres de llet per aquest servei.

La Fundació BonaNit, que fins al moment oferia 16 llits en dues pensions de la ciutat, vuit a Pensión Carmen i altres vuit a l’Alhambra, va rehabilitar fa un mes les dues plantes superiors de l’edifici per oferir 23 llits més, dels quals tan sols s’han obert 14. La resta, comenta, queden pendents segons les necessitats, demanda i el pressupost de què disposin per mantenir i fer front als serveis.

Un total de 30 llits disponibles actualment que segons diu “s’ofereixen durant quinze dies i cada tres mesos segons les necessitats i prioritats dels usuaris” i que inclou també el sopar.

Pel que fa al dinar, l’Ajuntament paga un àpat diari en un restaurant amb el qual hi té conveni. Aquesta circumstancia ha fet que no s’hagi efectuat cap cosa conjunta en especial a la Casa del Transeünt el dia de Nadal, tot i que sí es preveu per al sopar de Cap d’Any aquesta nit.

En el 2014 la Casa del Transeünt estarà oberta 11 mesos a l’any exceptuant l’agost durant tota la setmana i se seguirà oferint també servei de dutxa i neteja de roba.

Des que es va posar en marxa, ara fa set anys, ha atès uns 1.800 transeünts i un total de 20.000 pernoctacions.

Per col·laborar, els números de compte de la Fundació són:

*Caixa Tarragona: 2073-0074-33-0111026193
*La Caixa: 2100-0006-37-0201381497

-Adrià Recasens-