.

.

TOTS 21


 

Imatge dels participants en la cadena humana celebrada a la Rambla Nova. Foto: Mar Rovira

Gairebé unes 300 persones han fet una cadena humana a la Rambla Nova de Tarragona aquest dissabte a la tarda per denunciar que les mesures sanitàries establertes als centres educatius per evitar la propagació de la pandèmia són “insuficients”.

El grup de pares ’10 a fora 10 a l’aula’, organitzadors de la protesta, han demanat que les ràtios baixin a 10 alumnes per classe, que la jornada sigui continuada per reduir els desplaçaments i també que es dotin les escoles amb més professorat i recursos. A la vegada, també reclamen un permís retributiu pels progenitors que hagin de fer quarantena per cuidar dels seus fills i millores en la neteja d’alguns centres de la ciutat.

Les famílies han omplert tres dels set trams previstos pels organitzadors al llarg de la Rambla Nova de Tarragona. Els manifestants s’han aplegat des de dos quarts de set de la tarda al Balcó del Mediterrani i han ocupat un bon tram de la rambla tarragonina. Els organitzadors han repartit un fil amb globus de colors, d’entre un metre i mig i dos, per unitat familiar per tal de garantir les distàncies de seguretat. Segons el portaveu del grup ’10 a fora 10 a l’aula’, Carlos Alcalde, s’han inscrit unes 120 unitats familiars, que s’havien de distribuir pels sis trams. La Guàrdia Urbana de Tarragona ha xifrat en unes 300 persones els manifestants que han participat en l’acció.

“La planificació del Govern per la tornada a l’escola ha estat nefasta, canviant d’opinió tota l’estona i contradient amb el que s’ha de fer al carrer, on només es poden ajuntar deu persones i a les aules n’hi ha 30; pensem que les mesures que s’estan aplicant a l’escola són insuficients”, ha manifestat Alcalde. Entre les demandes del col·lectiu també destaquen la jornada continuada de les classes per reduir la mobilitat i impulsar mesures per afavorir la conciliació familiar. “Evitaria que els avis haguessin d’anar a buscar els nens a l’escola”, ha opinat el portaveu. “Tot això ha d’anar acompanyat de la contractació de professorat i recursos suficients”, ha destacat.

El portaveu de les famílies ha lamentat que la cessió d’espais municipals s’hagi fet amb retard i sense una planificació prèvia i que els docents, diu, no estguin preparats per educar en línia si es torna a produir un confinament total, com el del curs passat. Així mateix, ha denunciat que hi ha centres educatius a Tarragona on la neteja i la desinfecció no és suficient.

A banda, Alcalde ha apuntat que el “gran problema” vindrà en les pròximes setmanes quan s’incrementin els positius a les escoles. “Si continuen augmentant estarem abocats a fer confinaments continus i a tenir més possibilitats que els nostres familiars de risc es contagiïn”, ha assegurat.

La Conchi González, mare de dos infants de l’escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos que ha participat en la protesta, ha afirmat que el començament de les classes al seu centre ha estat “bastant caòtic” i una “mica improvisat”. “Crec que les mesures de seguretat no són reals sinó per cobrir l’expedient”, ha completat. Des d’aquest grup de pares no es descarten noves mobilitzacions per demanar una escola més segura. “La cadena humana ha estat el tret de sortida, perquè hi ha molt descontentament entre les famílies”, ha tancat el portaveu.

Mar Rovira