.

Esferes d’emmagatzematge d’Ercros a Vila-seca. Foto: Núria Torres

Una de les grans empreses químiques de les comarques de Tarragona, Ercros, amb plantes a Vila-seca i Flix, té opció de ser comprada per l’empresa portuguesa Bondalti, que ha presentat una oferta pública d’adquisició (OPA) sobre el 100% d’Ercros.

Segons ha informat aquest dimarts en un comunicat, la companyia lusitana pot arribar a desemborsar un total de 329,1 milions d’euros. L’oferta és de 3,6 euros per acció d’Ercros, cosa que suposa una prima del 40,6% sobre el preu de cotització al tancament del mercat d’aquest dilluns (2,56 euros). La proposta de la portuguesa està condicionada a aconseguir una acceptació superior al 75% del capital i a obtenir el vistiplau de les autoritats reguladores i governamentals. L’operació contempla conservar la seu a Barcelona, així com l’ocupació a Catalunya, al País Valencià, Aragó i la Comunitat de Madrid, on Ercros hi té activitat a l’Estat.

Bondalti assenyala que la transacció té un “marcat caràcter industrial” i si tira endavant, un cop s’exclogui de la cotització a borsa, el grup industrial amb plantes al Camp de Tarragona passarà a formar part de la firma portuguesa. D’aquesta manera, tal com subratlla, “es crearà un grup amb un volum i unes capacitats tècniques de primer nivell” que, a la vegada, “amplificarà el potencial estratègic” amb una visió a llarg termini.

Si es culmina l’OPA, Bondalti permetria “anticipar-se als desafiaments que afronta la indústria química europea per respondre a la creixent demanda de productes més verds i ser part activa de la transició energètica”.

La firma portuguesa té presència a l’estat espanyol, on dona feina a més de 200 persones, entre Torrelavega (Cantàbria), Alfaro (La Rioja) i Vigo, i també compta amb quatre oficines a Barcelona, Logronyo, Madrid i Pontevedra.