.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació del festival al Teatre La Renaixença

Cornudella de Montsant va oferir una bona resposta al fet d’haver estat seleccionada per primer cop com un dels trenta municipis catalans on s’exhibeixen aquest mes de febrer les 14 obres seleccionades de la Mostra d’Audiovisual en català VOC -Versió Original en Català-, la proposta de festival cinematogràfic que cada any organitza Òmnium Cultural i que enguany, en la seva quarta edició, ha arribat a les nostres terres. Cornudella ha estat la població catalana amb menys població on ha tingut lloc el festival.

El Teatre La Renaixença reunia la tarda de dissabte, 8 de febrer, una setantena d’espectadors per seguir un festival de curtmetratges en català amb obres que han rebut guardons i han estat seleccionats als grans festivals, com és el cas de ‘Ferides’, dirigida per Joan Paüls i interpretada per Mireia Vilapuig, que ha rebut 35 nominacions i 14 premis.

El certamen, dividit en dues sessions de set curts cadascuna d’elles, permetia al públic poder votar un cop acabades les mateixes. S’hi ofereixen curts de ficció i documentals. Entre les obres presentades destaca la d’un tarragoní amb casa a Aubarca, Albert Blay, que presentava ‘Bruna’, i que va ser present al passi fet a Cornudella. La presentació dels curts va anar a càrrec de Carles Simarro, membre d’Òmium Cultural a Cornudella de Montsant.

El comitè de selecció del VOC havia seleccionat 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals que formen part de la Mostra VOC2020 i que competeixen pels diferents premis del certamen: premi del jurat al millor curtmetratge documental, amb 4.000 €; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 €; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000 €, i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 €

La Mostra VOC pot seguir-se durant el mes de febrer a d’altres poblacions del Camp de Tarragona -Falset, Tarragona i Cambrils-, a més de 30 localitats catalanes. Acabarà el dia 29 de febrer.