.

Imatge del Mercat de Nadal de Salou de l’any passat. Foto: FEHT

El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha qualificat el Pont de la Puríssima com de “bo, millor que l’any passat, que va ser molt fragmentat en caure en dimarts i dijous els dies festius”.

Pel proper període festiu, Farriol ha indicat que “esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès, que aprofitarà l’estada a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda per conèixer l’oferta lúdica de PortAventura World, enfocada al Nadal”. Dels cinc dies de festa, els més forts pel que fa a pernoctacions seran divendres, dia 8, i dissabte, dia 9.

Així, els hotels oberts de la Costa Daurada central, un 20% aproximadament, dels 87 associats que hi ha en total, “esperen arribar a un 85 % d’ocupació, del 6 al 10 de desembre, segons una estimació realitzada pel sector”. Cal dir que es preveuen reserves d’última hora, indica el president.

Fent referència al sector del càmping, el president de la FEHT ha indicat que “és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa”. En aquest sentit, ara mateix hi ha 16 càmpings oberts -7 de costa i 9 d’interior- amb més de 10.000 places obertes, la qual cosa representa només un 15% del total. “La previsió d’ocupació és una mica millor pel cap de setmana, és a dir, per divendres i dissabte, que per dimecres i dijous. La mitjana de pernoctació serà de 3 nits. Els clients, famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes”, assenyala Farriol.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament, ha apuntat el president de FEHT. “Hi ha unes 1.400 places disponibles, un nombre ínfim si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 23.000 places”.