.

La líder de l’oposició, Inés Arrimadas, en el seu torn de paraula al ple del Parlament el 16 de març de 2016, amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, en primer pla. Foto: Fuentes B / ACN

Bomba preelectoral en tota línia. ERC i Cs podrien empatar amb 32 escons en les propers eleccions al Parlament que se celebren el 21 de desembre, segons l’enquesta preelectoral del CIS.

L’enquesta és tot un avís a ERC i a les formacions independentistes, que perdrien la majoria absoluta.

L’enquesta dona una estimació de 32 escons a ERC, 31-32 a Cs, 25-26 a Junts per Catalunya, 21 al PSC, 9 tant a Catalunya en Comú com a la CUP i 7 al PPC. D’aquesta manera, no hi hauria majoria absoluta ni del bloc independentista ni del constitucionalista, que és de 68 diputats, i els comuns tindrien la clau de la majoria absoluta a la cambra catalana.

En els comicis del 2015 JxSí va assolir 62 diputats i la CUP 10, per la qual cosa el bloc independentista perdria cinc escons en el millor escenari plantejat pel CIS.

D’altra banda, el PSC en guanyaria cinc passant dels 16 de l’anterior legislatura a 21 diputats, Catalunya en Comú en perdria dos dels 11 de Catalunya sí que es Pot i el PPC en perdria quatre dels 11 de l’anterior legislatura.

Les estimacions a la circumscripció de Tarragona

L’independentisme cau a Tarragona

A Tarragona, ERC i Ciutadans gairebé empatarien, amb un 23,7% dels vots per als primers i un 23,5% pe als segons.  Esquerra podria aconseguir cinc diputats i C’s, entre quatre i cinc.

Al seu torn, el PSC pot aconseguir el tercer diputat i un 17,9% dels vots. La llista de Carles Puigdemont seria quarta, amb un 13,9% dels vots i una forquilscun d’ells, amb un 7,4%, 6,8% i un 5,6% dels vots, respectivament.

L’independentista baixaria de 10 a 8-9 diputats.