.

Després de 24 anys el simposi torna a la URV. Se celebrarà del 10 al 13 d’abril i reunirà 140 experts de 16 països per tractar de les recerques relacionades amb el processament del llenguatge

Després de 24 anys el simposi torna a la URV. Se celebrarà del 10 al 13 d’abril i reunirà 140 experts de 16 països per tractar de les recerques relacionades amb el processament del llenguatge

El Grup de Recerca en Psicolingüística de la Universitat Rovira i Virgili torna a acollir per segona vegada el Simposi Internacional de Psicolingüística que se celebrarà del 10 al 13 d’abril al campus Catalunya de la URV. Es tracta d’un punt de trobada internacional per a aquells interessats en qualsevol camp relacionat amb la investigació en psicolingüística. S’hi podran escoltar xerrades i comunicacions de diferents temes: de les etapes de comprensió i producció del llenguatge: processament ortogràfic i fonològic; reconeixement de paraules; accés i representació semàntica;  processament morfosintàctic; processament del discurs; cervell i llenguatge; el bilingüisme; la interacció entre llenguatge i altres processos psicològics bàsics, com per exemple les interaccions entre llengües i emocions; la psicolingüística del desenvolupament, com ara l’adquisició i pèrdua d’idiomes; els  trastorns relacionats amb la llengua i patologies, com l’afàsia, afectació en la capacitat de produir i/o comprendre el llenguatge, i un llarg etcètera.

Els orígens d’aquest simposi es remunten al 1993, quan un petit grup de psicolingüistes va organitzar el I Simposi de Psicolingüística a Tenerife. Des de llavors, el simposi s’ha celebrat a diferents llocs de l’estat Espanyol  cada dos anys, tot i que la darrera, va ser la primera  que es va fer fora, concretament a Braga (Portugal).

Després de 24 anys, el simposi torna a Tarragona, lloc per a la seva segona edició (1995). En aquesta edició hi participaran 140 persones provinents de 16 països. Hi haurà quatre conferències convidades i sessions de comunicacions de 20 minuts on s’exposaran resultats de la investigació en psicolingüística arreu del món.