.

.

TOTS 21

Protesta de treballadors de BIC a Tarragona l’u de maig de 2016

BIC Graphic Europe ha confirmat avui en un comunicat l’inici d’un procés d’acomiadament col·lectiu que afectarà 136 dels 400 llocs de treball de la fàbrica que l’empresa té a Tarragona. Ho fomenta en “causes productives i organitzatives.” També ha anunciat el tancament de la planta de la seva filial Norwood a La Granada del Penedès, on hi treballen 32 persones.

Així ho han comunicat les dues empreses del grup als representants legals dels seus treballadors. Segons afirma el Grup BIC, l’empresa els ha comunicat que es comprometen “a recolzar els seus treballadors durant el procés, oferint orientació per trobar feines alternatives, cursos de formació i serveis d’outplacement“.

“Forta caiguda de la demanda”

“La forta caiguda de la demanda, juntament amb l’enorme pressió de preus, ha reduït significativament les vendes de la filial Norwood, cosa que ha provocat pèrdues significatives des del 2010. Això ha provocat un llast als resultats de BIC Graphic, que ha hagut de ser recapitalitzada pel Grup BIC diversos cops”, afirma l’empresa.

El Grupo BIC assegura que seguirà mantenint els seus vincles amb Tarragona, “on és present i compromès amb la comunitat des de fa més de 50 anys”.ona, donde está presente y comprometido con la comunidad desde hace más de 50 años.

CCOO: “No està justificat, van tenir 400 milions d’euros de benefici l’any passat”

El sindicat CCOO ha emès un comunicat en què insta la direcció de l’empresa a retirar l’expedient i a asseure’s a negociar un pla de viabilitat amb la representació dels treballadors i treballadores que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla. Per CCOO, les causes econòmiques que al·lega l’empresa “no estan justificades, ja que aquesta multinacional francesa va tenir uns beneficis de 400 milions d’euros l’any passat”.

CCOO d’Indústria lamenta que els més de 14 mesos que s’havia pres BIC Graphic com a “període de reflexió” per avaluar el futur de la seva unitat de negoci a Espanya “no hagin servit per altra cosa que per acabar acomiadant treballadors”, i entén com un “fracàs” la negativa de l’empresa a la participació dels treballadors en la definició del Pla de viabilitat.

Denuncien l'”opacitat” de l’empresa

El febrer de 2016, la direcció de BIC Graphic va comunicar a la representació legal dels treballadors i treballadores que iniciava el que ella va denominar com a “Pla estratègic”, un procés que segons el sindicat han portat “amb total opacitat, sense donar opció de participació ni a la plantilla ni als seus representants”. “La representació legal de la plantilla s’ha vist obligada a recórrer a la Inspecció de Treball, al Tribunal Laboral de Catalunya i altres instàncies per reclamar el compliment del dret d’informació i consulta”, afegeix CCOO.

D’altra banda, CCOO denuncia que la direcció de BIC Graphic “fins i tot va intentar iniciar la negociació d’aquest ERO sense garantir la participació dels representants de CCOO, tot i que finalment ha hagut de rectificar i avui s’ha fet la primera reunió del període de consultes de l’expedient, amb la participació de totes les parts implicades”.