.

Cartell del cicle. Foto: Cedida

Cartell del cicle. Foto: Cedida

Biblioteràpia és el nou cicle de tallers a la Biblioteca Mestra Maria Antònia que s’emmarca en diverses activitats que es fan a les biblioteques, basades a entendre la lectura i la literatura com a eines de valor emocional i social. Experiències similars s’estan duent a terme a la biblioteca de Cunit, de Reus, de les Roquetes (Barcelona), etc. Aquest cicle té com a objectiu central l’usuari, entenent la lectura com un hàbit beneficiós per a l’individu, per al seu creixement integral. Si la biblioteràpia a medicina és el tractament de malalties nervioses per la inducció a la lectura, a la biblioteca es tracta de fomentar lectures que obrin la ment i l’esperit del lector, alhora que promou la interrelació social, mitjançat dinàmiques lúdiques i formatives.
En el cas de la biblioteca torrenca, el projecte neix en la sessió realitzada el març passat, que es va fer gràcies al suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i es recolza en activitats similars realitzades anteriorment.

Com vivim els processos de canvi? Eines per gestionar els processos de dol, Creixement personal en la vida quotidiana” i “Taller de Risoteràpia” són els títols de les properes sessions previstes, a càrrec de Carme Torrella Juidias.