.

.

TOTS 21


Berni Álvarez, tècnic del CB Tarragona

Berni Álvarez, tècnic del CB Tarragona

El tècnic del CB Tarragona, Berni Álvarez, en un balanç sobre el 2013 i les perspectives del club pel nou any, ha considerat que cal posar de relleu el bàsquet com a esport a la ciutat de Tarragona. Això, i més consideracions, en l’entrevista recollida a continuació i en el darrer dia de l’any.
Darrer dia del 2013. Quin balanç fas d’aquest any?

Ha sigut un any molt positiu en l’aspecte esportiu, i il·lusionant en el tema social i intern. Crec que ha estat un punt de inflexió i que poc a poc el valorarem més positivament.

Després del cop dur que va representar no aconseguir l’ascens a Tarragona. Com has vist a l’equip durant aquest primer semestre de la temporada?

He vist a l’equip bé, hem sigut una mica irregulars, però no ho dic pels partits, si no als entrenaments. Malgrat tot l’equip segueix tenint un bon esperit competitiu i crec que estem en bona línia. Les qüestions que envolen a l’equip a vegades no son fàcils d’assumir i ells ho estan fent molt be.

Un calendari tan irregular, ha perjudicat el dia a dia de l’equip?

Suposo que el calendari es igual de dolent per tots, però no ajuda el fet de tenir la primera jornada després de Nadal festa, i que ens costi molt trobar amistosos. A més el fet de preparar la lliga Catalana amb l’objectiu de guanyar, va fer que la pretemporada no fos una pretemporada normal, però repeteixo, tothom el pateix el calendari, hem de buscar la millor manera de portar el tema.

La tornada a la feina esta prevista per dijous dia 2, i la vista posada en la visita del lider al Serrallo el proper dia 18 de gener. Creus que pot ser un partit clau pel desenllaç de la competició?

Si, els jugadors tenen un Pla físic per aquests dies, i entrenaments voluntaris, però la tornada com a grup serà el dia 2. Pot ser un partit clau per estar a dalt, no amaguem que volen estar entre els 3 primers i tornar a jugar fases. Sabem que en una lliga amb tant poc marge d’error, guanyar al Collblanc estaria molt bé. Serà difícil, tenen segurament la millor plantilla de la lliga, i vindran amb ganes de revenja de la lliga catalana i més rodats al no tenir descans. Espero que la gent vingui al Serrallo a animar-nos, serà dur.

En clau interna. Com veus el club i el treball que s’està realitzant?

Crec que, utilitzant un símil escolar, el club progressa de forma adecuada. A nivell social i intern aquest anys ens hem revitalitzat i cada cop hi han més ganes de fer coses. La línia esta marcada, ara és moment de no de fallir per que el camí es dur i els temps difícils. Entre tots aconseguirem ser encara més referència.

Com veus o com visualitzes el bàsquet a la ciutat de Tarragona d’aquí uns anys?

El Basquet a la ciutat ha de tenir un procés de maduració i reestructuració. Hem de progressar i treballar segurament de forma més homogènia per fer que el bàsquet sigui un esport vital per la ciutat. El CBT ha de ser referència en aquest camí, i treballar amb humilitat per treure endavant objectius possibles i fer del bàsquet una realitat a la ciutat.

Els JJMM2017 poden ser un punt d’inflexió per l’esport Tarragoní?

Han de ser un punt d’inflexió. Es un esdeveniment únic, i que poc a poc la gent anirà assolint i seran molt positius per la ciutat. He tingut la sort de jugar esdeveniments similars i l’ambient i el llegat són espectaculars. A nivell de bàsquet podrem gaudir d’una instal·lació necessària per la ciutat, com és un Pavelló gran i pràctic per una ciutat com la nostra. Crec que és una gran oportunitat i l’hem d’aprofitar.