.

.

TOTS 21


Cartell Juga per la igualtat

Cartell Juga per la igualtat

El Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Institut Català de les Dones (ICD), inicia una sèrie d’actuacions de sensibilització per fomentar que es prengui consciència de la importància dels temps de joc per educar els infants en els valors de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, el reconeixement de les seves diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals amb plena llibertat. Tarragona i Lloret de Mar acolliran conferències sobre la temàtica a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i professora de la UdG.

“Juga per la igualtat” és una campanya de sensibilització que es difon a través del mitjans de comunicació electrònics (butlletins, webs, xarxes socials, etc) dels departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya implicats en la temàtica, així com dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones dels ens locals, les associacions que treballen per la igualtat d’oportunitats, les biblioteques del Departament de Cultura i els municipis.

Jugar és preparar-se per la vida. Els jocs intervenen en el creixement personal, relacional i social de les nenes i els nens i influeixen en la definició de la pròpia identitat ja que esdevenen un element d’interacció i d’acceptació de normes, regles i pautes. Els missatges de “Juga per la igualtat” van ser la base per a les actuacions en el mateix sentit que es van desenvolupar en el marc de la campanya de Nadal de l’any passat.

Conferència a Tarragona el 12 de desembre

Enguany, l’ICD, amb la col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, ha organitzat dues conferències sota el títol “Jugant a fer-se grans: jugant a fer-se dones i homes”, a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i professora de la Universitat de Girona. La primera té lloc a Tarragona el proper dia 12 de desembre, a les 18 hores, a la Biblioteca Pública (Carrer de Fortuny, 30); i la segona, tindrà lloc el dia 13, a Lloret de Mar, a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal (Pl. Pere Torrent, 1).