.

.

TOTS 21


La regidora Begona Floria era presidenta de l’AMT en el moment dels fets.

El digital Porta Enrere ha denunciat que Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) hauria gastat prop de 50.000 euros en un contracte amb una empresa per a coaching i formació de treballadors, una despesa que no disposaria de la documentació pertinent i que no quedaria acreditada la seva realització. El mitjà digital afirma que membres de l’AMT contradiuen les explicacions que s’han donat des de gerència de l’empresa i afirmen no haver rebut cap formació per aquest concepte.

ERC sol·licita una reunió extraordinària del consell d’administració

Davant d’aquestes informacions, les reaccions de l’oposició no s’han fet esperar. El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC ha sol·licitat una reunió extraordinària del consell d’administració. “Exigim explicacions a la presidència actual i a la senyora Floria, que era presidenta en el moment de la signatura del contracte”, afirma el portaveu Pau Ricomà per mitjà d’una nota de premsa. Els republicans reclamen resposta a diversos interrogants que envolten la contractació de la empresa, la motivació i la justificació de la despesa. “Quin procediment es va utilitzar per contractar l’empresa? Quins treballadors van rebre formació?”, es pregunta Ricomà.  

Des d’ERC anuncien que sol·licitaran per escrit tota la informació sobre aquesta contractació i que inicien ronda de contactes amb la resta de partits de l’oposició per forçar la convocatòria del consell d’administració de l’AMT, possible si ho sol·licita un terç dels membres (una xifra que s’assoleix amb la suma dels consellers representants de l’oposició).

La CUP exigeix documentació 

Per la seva banda, la CUP denuncia que “des que es va fer públic l’escàndol de la despesa amb la targeta de l’EMT no s’ha fet res per fiscalitzar millor les empreses municipals” i sospita, tal com es reflecteix també per mitjà d’una nota de premsa, “que els freqüents viatges a Madrid pagats amb aquesta targeta puguin estar relacionats amb els 47.000€ que l’AMT va pagar a l’empresa Isora Solutions per suposades sessions de coaching als treballadors/es”. La formació independentista demanarà explicacions i exigirà el desenvolupament d’una norma interna el proper plenari així com els propers consells d’administració.

Igualment, ha sol·licitat a la Presidència de l’AMT que el proper Consell d’Administració es donin explicacions i es faciliti la documentació que acrediti en què s’han gastat aquests 47.000€, després que diversos treballadors hagin assegurat que no van rebre formació de l’empresa Isora Solutions i que desconeixien que s’estigués impartint.

La versió de l’AMT

La resposta de l’AMT ha vingut per mitjà d’un comunicat extens i detallat on s’assegura que “l’empresa va decidir la creació, per inexistència, d’un sistema global de gestió dels Recursos Humans. Aquesta necessitat, a més, coincideix amb un dels requisits exigits per la certificació de sistemes de gestió de qualitat de la ISO 9001, de la qual l’empresa es troba en procés d’obtenció”. En aquest sentit, “comprovada i avaluada aquesta necessitat es va procedir a la contractació d’un servei, sempre seguint les normes internes de contractació de l’empresa publicades a la web d’AMT”.

“Després d’un procediment negociat -continua la nota-, el 9 de desembre de 2015 es va signar el contracte -d’un any de durada- amb l’empresa Cerna Coaching and Research (posteriorment anomenada Isora per canvi del raó social) per un valor màxim de 47.625 €”, dels quals finalment va facturar “44.430 €, l’última factura de les quals es va emetre aquest maig de 2017″. Donada la naturalesa dels serveis requerits, “es va decidir de mutu acord allargar l’execució del servei, però mai sobrepassant la quantitat acordada inicialment”.

El comunicat especifica les tasques dutes a terme per Isora i remarca que davant “la importància estratègica que l’AMT dona a aquesta tasca, l’empresa ha iniciat una segona fase d’aquest projecte per desenvolupar una eina informàtica per sistematitzar les avaluacions que es desenvolupen als treballadors. Els representants sindicals de l’empresa han estat informats i han participat en tot moment”, afegeix.

Begoña Floria: “Les acusacions són completament falses”

En resposta a la notícia i a les declaracions de diferents grups municipals, la consellera de l’Ajuntament de Tarragona i expresidenta d’AMT, Begoña Floria, aprofitava el mateix comunicat per assegurar que “les informacions aparegudes a les darreres hores formen part d’un linxament personal reiterat al qual aquesta consellera ha estat sotmesa aquests últims mesos. Les insinuacions i acusacions sobre la meva persona que apareixen en el citat article son completament falses. Malgrat que és molt difícil aïllar-se de pràctiques d’aquest estil, especialment en l’era de les xarxes socials on les difamacions es propaguen tan ràpid, tot plegat no em desviarà del meu únic objectiu, que és el de treballar per a la ciutat com sempre he fet”.