.

La portaveu del Govern local, Begoña Floria.

La portaveu del Govern local, Begoña Floria.

“A Tarragona no hi ha màfies de captaires que extorsionin a la gent i el que sí ens preocupa és ajudar amb polítiques socials a aquella gent que està al carrer perquè té drames personals que els han portat a la mendicitat”. En aquests termes s’ha manifestat la portaveu del govern de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, davant la reclamació del Grup Municipal del PP de fer un cens dels captaires que hi ha a Tarragona i expulsar les presumptes màfies.

Per a Floria, “resulta contradictori que el Grup Municipal del PP reclami actuacions contra els captaires quan precisament és la situació actual la que ha generat aquests drames socials. El que cal és que el Govern de l’Estat, amb majoria del PP, doni més suport als ajuntaments que estem en primera línia d’atenció social a aquelles persones que s’han quedat sense casa i sense esperança”, ha dit. En aquest sentit, ha recordat que l’àrea de Serveis Socials ha passat d’un pressupost de 5,7 milions d’euros (2007) a 9,9 milions d’euros (enguany).

D’altra banda, la portaveu ha volgut posar èmfasi també en el fet que “des del PP se’ns reclama que millorem i treballem per la Marca Tarragona. Certament que avui la notícia més comentada sobre la nostra ciutat arreu del país hagi estat aquesta no ajuda gens”. Floria ha fet una crida a la responsabilitat del grup del PP, perquè “s’ha posat el focus en un problema que no existeix, perquè a Tarragona no hi ha màfies, enlloc de sumar per evitar els drames socials de moltes persones i famílies de la nostra ciutat”.