.

Joan Pedrerol avui al Parlament

Joan Pedrerol avui al Parlament

El Parlament de Catalunya ha dut a terme aquest matí una segona sessió de compareixences sobre el projecte de modificació de la llei 2/1989 a favor de la viabilitat de BCN World i que ha comptat principalment amb la intervenció del seu president Xavier Adserà. També altres agents socials com Joan Pedrerol, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), que a resposta sobre si caldrà modificar el Pla d’emergència exterior del sector química de Catalunya (Plaseqcat) ha valorat que s’ha de tenir en consideració el nou complex tot i que “no requerirà canvis” ja que els plans d’actuació ja són suficients, “hi ha Port Aventura al costat i poblacions majors al voltant”.

Pedrerol ha explicat que “el nostre posicionament és a favor del creixement del sector turístic al Camp de Tarragona, com un dels principals motors econòmics existents al territori. Des del sector Químic estem a favor perquè al llarg de molts anys hem demostrat, com a territori, ser un exemple de convivència entre els dos sectors econòmics principals ubicats en ell (Química i Turisme), havent arribat a una maduresa en aquesta convivència, i de respecte un de l’altre“.

El president de l’AEQT ha emmarcat la posició en el respecte al Pla Director Urbanístic Indústria -Turisme del Camp de Tarragona de l’ any 2003, quemarca unes directrius de “joc” entre els dos sectors, “que cal seguir respectant”, ha dit, tot recordant els aspectes fonamentals, com són permetre la compatibilitat de les activitats econòmiques derivades dels sectors ubicats al territori, en especial la Indústria Química i el Turisme, amb unes expectatives d’expansió que han de ser raonables i sostenibles i que no poden ser més restrictives que les actuals, alhora que caldrà tenir en compte l’existència de les directrius de prevenció de risc que es deriven de l’activitat industrial.

Finalment, també ha referit “el projecte de constitució del clúster de la Química del Mediterrani a Tarragona, que impulsem des de l’ AEQT conjuntament amb el Port de Tarragona i que engloba, amb el suport de totes les administracions del territori, els agents que participen en les activitats del sector químic i té com objectiu el manteniment de la riquesa que genera i el seu creixement; però mai, en cap, cas es constitueix “en contra de”. Així és com entenem també el projecte de BCN World”, ha dit per tancar l’exposició.

En el torn de preguntes, Pedrerol ha matisat els arguments exposats i en aquest posicionament expressat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */