.

BCN World defensarà aquesta dimarts al Parlament el seu projecte per a Salou i Vila-seca. La comissió parlamentària que debat la modificació legal que permetrà l’arribada del complex escoltarà i interpel·larà el president del projecte i conseller delegat de Veremonte, el tarragoní Xavier Adserà, després que la setmana passada ho fes amb els alcaldes de Tarragona, Reus, Salou i Vila-seca, i amb el president del Port de Tarragona, en l’arrencada de les compareixençes.

Justament, la beneficiosa fiscalitat del projecte -un descens dels impostos del joc del 55 al 10 per cent és el que preveu fer la Generalitat- i el fet que urbanísticament no encaixa amb la normativa vigent, per ser excessivament superior el que es preveu edificar, són dos dels punts dèbils del projecte, segons en va veure en l’anterior sessió al Parlament. Un tercer punt dèbil és que els casinos es convertiran en una mena de bancs.

Xavier Adserà, president de BCN World

No serà l’única compareixença. També ho faran els geògrafs Robert Casadevall i Salvador Anton. La jornada, de matí i tarda, també escoltarà agents socials com el president del la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló; el de Reus, Isaac Sanromà; el president de l’AEQT, Joan Pedrerol, o els representants sindicals de CCOO i UGT a les comarques de Tarragona, Jaume Pros i Jordi Salvador. El Parlament emetrà per internet les intervencions. Els horaris i els compareixents són els següents:

9.00 h. Xavier Adserà, conseller delegat del grup empresarial Veremonte.

9.30 h. Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç de Tarragona; Joaquim Sendra, president de Pimec a Tarragona, i Isaac Sanromà, president  de la Cambra de Comerç de Reus.

11.15 h. Joan Pedrerol, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, i Carles Ferrer, membre de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona.

12.45 h.  Joan Borràs, president del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona; Lluís Maestre, president del Col·legi d’Enginyers Industrials de Tarragona, i Josep Llop, president del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona.

16.00 h. Robert Casadevall i Salvador Anton, professor i degà respectivament de la facultat de turisme i geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

17.30 h. Jaume Pros, secretari general de Comissions Obreres de Tarragona; Francesc López, secretari general de la secció sindical de la UGT a Port Aventura, i Jordi Salvador, secretari general de la UGT de Tarragona.

/* JS para menú plegable móvil Divi */