.

.

TOTS 21


Agents de la Policia Nacional aturats a uns metres d’una barricada en flames a Barcelona. Foto: Miquel Codolar

Batalla campal amb barricades en flames al centre de Barcelona en el marc de les protestes per la sentència de l’1-O aquest dimarts. Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han actuat amb contundència per dispersar manifestants que en aquest punt intentaven arribar a la delegació del govern espanyol a la capital catalana, i en aquest context és on han començat a aparèixer les nombroses barricades en flames.

Les càrregues policials han provocat la dispersió dels concentrats, i posteriorment s’han encès altres barricades a altres punts pròxims, com ara el passeig de Gràcia o l’avinguda Diagonal. També hi ha hagut desperfectes a cotxes i motocicletes. Els Mossos confirmen fins al moment tres detencions per atemptat a agent de l’autoritat.

Segons explica el cos de seguretat català, les tres persones han estat detingudes després que haguessin agredit la línia policial. També que les detencions s’han fet després de diversos avisos policials perquè els concentrats deposessin l’actitud violenta, subratlla. A més, asseguren que els manifestants detinguts han fet llançaments de pedres i objectes, i que en tot moment s’han mostrat “molt violents”.

Els Bombers de Barcelona treballen per apagar els focs, que en algun cas afecten mobiliari urbà com contenidors.

Tot plegat ha començat quan milers de persones han intentat arribar al davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Un fort desplegament policial ho ha impedit i ha començat un intercanvi de llançament d’objectes dels manifestants i càrregues de la policia.

La tensió ha anat pujant fins que han començat a aparèixer les barricades en flames, en un moment en què ja les càrregues eren nombroses i les furgonetes policials intentaven dispersar els manifestants.

La dispersió ha portat persones concentrades a altres punts de l’entorn com la mateixa avinguda Diagonal, que també ha estat tallada i on també han aparegut barricades en flames.

ACN