.

Fumera de BASF

La torxa de BASF Sonatrach que ha anunciat aquest dimarts l’inici de les activitats de manteniment. Foto: Tarragona21

La planta de BASF Sonatrach situada a la Canonja ha comença,t aquest dimarts, la seva parada segons ha sabut Tarragona21. Durant 36 dies, la planta (coneguda com a planta de PDH) romandrà aturada per verificar treballs de manteniment.

En aquest període, més de 600 treballadors s’ocuparan d’aquestes tasques, que inclouen activitats de manteniment, inspeccions i projectes diversos per perllongar els períodes entre parada i parada. Es tracta d’un volum considerable d’ocupació de personal extern a la planta que serà contractat específicament per aquest període.

Les parades de manteniment se solen fer cada dos anys i com succeeix en altres sectors industrials de pes, es busca ampliar els temps d’espera entre parada i parada per fer més eficient la planta. BASF Sonatrach disposa d’una planta dins el site de BASF fruit d’un acord mutu que es va segellar a finals de 1999. La planta de PDH va ser inaugurada en 2004 pel rei Joan Carles.

BASF Sonatrach PropanChem SA és una joint-venture entre BASF i Sonatrach (empresa estatal algeriana) per a la producció de propilè. La planta ha produït més de dos milions de tones de propilè en més de deu anys de funcionament.

J. Garcia