.

.

TOTS 21


El segell de Responsible Care. Foto: Cedida

El segell de Responsible Care. Foto: Cedida

La Federación Empresarial de la Industria Química Española (Feique), com a representant gestor de la iniciativa global Responsible Care a Espanya, ha renovat el certificat que reconeix al Grup BASF com a Empresa Responsable RSE. El programa Responsible Care, que va arrencar en 2015, és la iniciativa global i voluntària de la indústria química a tot el món per a avançar en la millora contínua de la seguretat, la salut i la protecció del medi ambient en totes les operacions d’aquest sector des d’un enfocament sostenible i socialment responsable.

Aquest reconeixement, que tindrà validesa fins a 2025, certifica que la companyia està adherida a la iniciativa voluntària Responsible Care i que reporta a Feique els indicadors d’actuació de Responsible Care, així com l’autoavaluació del sistema de gestió marc del CEFIC (Consell Europeu de la Indústria Química). Per a Carles Navarro, director general de BASF a Espanya, aquesta renovació és “el reconeixement visible al nostre compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social de l’empresa al llarg d’aquests anys. Per a nosaltres, formar part de la iniciativa ens permet oferir una visió holística i transparent del desenvolupament de l’activitat productiva del grup, així com de la nostra contribució al benestar social i al desenvolupament sostenible”.

Es tracta d’un marc de referència per al sector que, des de la seva implantació al 1985, ha permès a les empreses químiques progressar en la gestió segura dels productes químics i en l’excel·lència del seu acompliment operatiu. Finalment, també certifica que l’empresa compleix amb els processos de verificació acordats en el programa i amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 o homòlogues aprovades per Feique dins de Responsible Care, i fomenta el desenvolupament de les polítiques de RSE amb els seus grups d’interès i col·labora en la promoció del compliment dels objectius i l’esperit del programa Responsible Care.