.

Instal·lacions de BASF.

Instal·lacions de BASF.

Tal i com va fer el 2013, una vintena d’estudiants tindran la possibilitat de fer les pràctiques a les plantes de producció de BASF a Tarragona i Ludwigshafen, a Alemanya. El termini de recepció de les candidatures per prendre part del programa de Formació Professional Dual de la companyia finalitzarà el proper 31 de maig. El projecte de BASF i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verd a la segona edició de la FP Dual transnacional del cicle formatiu de grau superior de Química Industrial.

Els 20 estudiants sel·leccionats començaran els seus estudis a l’Institut Comte de Rius de Tarragona, durant el curs lectiu 2014-2015. Erwin Rauhe, màxim responsable de les activitats de BASF al sud d’Europa, s’ha mostrat satisfet per “donar continuïtat a aquesta idea pionera, la primera FP Dual que permet els estudiants realitzar pràctiques de forma prolongada i obligatòria a l’estranger, a la seu central de BASF a Ludwigshafen, Alemanya, a més del propi centre de Tarragona”.

Les condicions del programa són idèntiques a les de l’any anterior: amb estança pràctica total a Alemanya d’uns sis mesos i BASF es farà càrrec de la formació en llengua alemanya dels estudiants. Alhora, la companyia contribuirà en cubrir les despeses derivades de l’allotjament i l’assegurança de l’alumnat quan es deplacin a Alemanya, assignant una quantitat en concepte de beca durant els mesos de pràctiques a l’empresa. En cas de superar-se amb èxit el programa, els alumnes optaran a places vacants com a operadors de planta química a l’empresa BASF a Alemanya.

BASF i l’educació: una estreta i llarga relació

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a la capacitació professional dels alumnes i facilitar la seva inserció al mercat laboral així com també en el mercat internacional. BASF espanyola, al llarg dels anys, ha demostrat apostar fermament per l’educació i la integració arreu del territori. Des de fa prop de 20 anys, el grup realitza anualment intercanvis d’estudiants per operadors de planta alemanys i espanyols en períodes de dos a tres setmanes. Paral·lelament, en els seus centres a Espanya es formen una mitjana de 150 estudiants en pràctiques cada any.

Formació Professional Dual

Aquest model de formació professional s’inspira en els mdoels existents en països com Alemanya, Suïssa, Dinamarca o Àustria. En aquesta, l’empresa assumeix el paper actiu de la formació, tant en l’elaboració dels plans d’estudi, com en la posterior valoració dels alumnes. La Generalitat, amb la implementació d’aquesta fòrmula, pretén afavorir la reactivació econòmica, millorar la formació, elevar l’índex d’ocupabilitat i reactivar l’economia.