.

Els responsables de BASF i de l’ICIQ, després de la signatura de l’acord. Foto: Cedida

El Grup BASF i l’Institut de Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA) han reiterat el seu compromís per a promoure la formació i la innovació en recerca química d’excel·lència mitjançant la renovació del seu conveni de col·laboració fins al 2026. Carles Navarro, director general de BASF Española, i el Professor Emilio J. Palomares Gil, director de l’ICIQ, han formalitzat aquesta aliança aquest dimarts a la seu de l’ICIQ a Tarragona. A través d’aquest acord, ambdues institucions aspiren a crear un ecosistema de recerca que fomenti la innovació i impulsi canvis positius en la indústria química.

BASF continuarà donant suport a diversos programes i iniciatives a l’ICIQ, incloent-hi el Programa de Seminaris BASF, endegat el 2004. Aquesta iniciativa és un testimoni de la forta col·laboració, oferint una sèrie de seminaris especialitzats alineats amb les àrees de recerca de l’ICIQ. Dirigida per experts internacionals, cada sessió serveix com a plataforma per compartir idees valuoses i explorar les últimes tendències en química. Aquest esforç col·laboratiu busca formar la propera generació de líders en recerca química, facilitant avenços per abordar reptes crítics de la indústria.

“Estem satisfets de prorrogar la nostra col·laboració amb l’ICIQ, que s’ha demostrat fonamental per impulsar la innovació i l’excel·lència en la recerca química”, va afirmar Carles Navarro, director general de BASF Española. “Mitjançant iniciatives com el Programa de Seminaris BASF, volem potenciar els talents emergents i fomentar el desenvolupament de carrera científica”.


Altres notícies:


A més, BASF i l’ICIQ continuaran amb el seu esforç conjunt amb la tercera edició dels Premis BASF-ICIQ en Innovació i Emprenedoria, reconeixent la innovació i el talent en el camp de la química a la Península Ibèrica. Aquesta col·laboració estén el seu impacte més enllà de l’àmbit acadèmic, impulsant el progrés social en àrees fonamentals com la catàlisi, les energies renovables i la salut. “La nostra col·laboració amb BASF exemplifica la sinergia entre la indústria i l’acadèmia en impulsar la innovació”, va destacar el Prof. Emilio J. Palomares Gil, director de l’ICIQ. “Junts, estem compromesos en fer avançar en la recerca i l’educació, promovent el camí cap al desenvolupament sostenible”.

La reafirmació de la col·laboració entre BASF i l’ICIQ serveix com a testimoni del poder de les associacions públic-privades en avançar en l’excel·lència científica i subratlla la importància crítica de la inversió en recerca i educació per a una indústria química pròspera.

L’Institut Català d’Investigació Química és un centre de recerca dedicat a l’avanç del coneixement científic per abordar reptes socials i econòmics com el canvi climàtic o l’abastiment sostenible de matèries primeres i energia.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */