.

.

TOTS 21

Imatge de la renovació del compromís. Foto: BASF

Tarragona ha estat avui l’escenari de la renovació del conveni de col·laboració entre BASF i el ICIQ (Institut Català de Recerca Química), que estendrà la relació entre aquestes dues institucions fins a 2023. El director general de BASF Espanyola, Carles Navarro; i el director del ICIQ, Emilio Palomares, han estat els encarregats de rubricar aquest nou període de col·laboració.

La principal novetat del conveni és la creació dels Premis BASF-ICIQ a l’emprenedoria i la innovació. Les dues organitzacions pretenen premiar així a les millors recerques en matèria d’innovació i desenvolupament sostenible. Per a aquests guardons es dedicaran 9.000€ en premis, que es repartiran en tres categories:

• Millor tesi doctoral en qualsevol ciència aplicada que hagi exercit una labor crucial a l’hora de resoldre un repte de la indústria i/o desenvolupat una innovació radical.

• Millor palès que demostri la iniciativa dels inventors per protegir la propietat intel·lectual i establir les bases d’una innovació tecnològica que promogui el desenvolupament d’un futur sostenible.

• Millor emprenedor/a, reconeixement principalment enfocat a persones i start-ups que han apostat per la comercialització de les seves innovacions en el camp de les ciències aplicades.

La primera edició d’aquest certamen obrirà el seu període de presentació de candidatures aquest mes de novembre i es podran presentar els projectes fins a gener del 2022. El lliurament dels I Premis BASF-ICIQ en Emprenedoria i Innovació tindrà lloc el dia 21 d’abril de 2022 en les instal·lacions del ICIQ, coincidint amb el dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, el principal objectiu de la qual és posar de manifest tot el potencial creatiu de les persones a nivell mundial.

Redacció