.

.

TOTS 21

Antonio Baños i David Fernàndez, acompanyats pel cap de llista a Tarragona, Sergi Saladié, i els números 2 i 3 de la candidatura, Jaime Calero i Maria Mestre

Antonio Baños i David Fernàndez, acompanyats pel cap de llista a Tarragona, Sergi Saladié, i els números 2 i 3 de la candidatura, Jaime Calero i Maria Mestre. Foto: ACN

El candidat de la CUP per al 27-S, Antoni Baños, ha deixat clar aquest diumenge des de Tarragona que la formació política no investirà Artur Mas com a futur president de la Generalitat. “No anem a investir, desvestir ni mig vestir el senyor Mas, anem a portar la veu del carrer a l’hemicicle”, ha destacat Baños. El seu company de partit, David Fernàndez, ha insistit en aquesta qüestió assegurant que “no hi ha ni un sol document on estigui previst investir Mas”. En un format de conversa entre els dos líders de la CUP, Baños ha lamentat que la campanya s’ha dirigit “cap a uns discursos que ens entristeixen molt sobre cognoms, perifèries i centres” , en referència a les declaracions de Pablo Iglesias.

En una posada en escena de conversa entre Baños i Fernàndez al Palau de Congressos de Tarragona, l’actual candidat de la CUP i el fins ara diputat al Parlament han repassat la feina que ha fet la formació independentista a l’hemicicle en els darrers tres anys i han apuntat els reptes de futur. Fernàndez ha expressat que el Parlament “és un instrument més, ni l’únic ni el més important” i creu que s’ha fet feina molt important com la prohibició del ‘fracking’ o la reobertura del cas 4-F. De la seva banda, Baños ha dit que “si anem al Parlament, a part de ser els nens petits, joves i amables, serem la veu dels moviments socials”. Per això, “reclamem el vot perquè com més serem més podrem portar la veu del carrer dins d’aquella cova”.

Baños i Fernàndez també han volgut respondre al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que aquest diumenge ha instat a la CUP a aclarir si facilitaran la investidura de Mas. El candidat de la CUP ha assegurat que “no anem a investir, desvestir ni mig vestir el senyor Mas, anem a portar la veu del carrer a l’hemicicle, que sempre és sorollosa i cridanera, i mai complaent ni melòdica”. En aquest sentit, Fernàndez ha insistit que “no hi ha ni un sol document on estigui previst investir Mas” i ha afegit que “nosaltres no farem el joc a l’estat espanyol ni tampoc farem descarrilar el procés polític cap a la plena llibertat, però no hem vingut a salvar CiU”.

Resposta a Pablo Iglesias

D’altra banda, el líder de la formació independentista ha lamentat que la campanya “es dirigeix cap a uns discursos que ens entristeixen molt sobre cognoms, perifèries i centres”. “Nosaltres, la CUP, som tot això, perquè som de fora, som de dins i som de la perifèria”, ha expressat Baños, qui ha titllat d'”absurd” el discurs sobre cognoms. També en resposta a Pablo Iglesias, Baños ha afegit que “aquestes no són unes eleccions de ruptura entre dues meitats, sinó unes eleccions de tria”. Per ell, el 27-S és temps de tria “entre borbònics o republicans, entre bancs o persones, entre els que fabriquen bombers i derrueixen cases o els que obrim les portes de casa”. “O desobeïm o serem vençuts”, ha resumit Baños, que ha finalitzat el seu discurs assegurant que “serem forts el 27-S, ferms el 28 i estarem als carrers el 29 fis que s’escaigui”.

L’acte central de la CUP a Tarragona ha reunit unes 300 persones al Palau de Congressos de Tarragona, moltes de les quals s’han hagut de quedar fora per manca d’espai. A banda dels parlaments de Baños i Fernàndez, l’acte també ha comptat amb els discursos del cap de llista de la CUP a Tarragona, Sergi Saladié, i els números 2 i 3, Maria Mestre i Jaime Calero. El toc musical ha anat a càrrec del cantautor valencià Borja Penalba.