.

.

TOTS 21


Presentació, a Madrid, de les novetats en els Jocs.

Presentació, a Madrid, de les novetats en els Jocs.

La seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a Madrid, ha acollit aquest dilluns la presentació de l’estat actual del projecte dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Una presentació que ha comptat amb la presència del president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco; l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros; i el director general dels Jocs, Ramon Cuadrat. L’acte ha tingut lloc després que el patronat de la Fundació Tarragona 2017 hagi mantingut la seva primera reunió que ha servit per establir les bases de treball de la Fundació a partir d’ara.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona ha destacat que s’està complint la planificació establerta al Pla Director, document de base, i en constant actualització, que segueix el projecte i que va ser aprovat, en la seva darrera versió, el passat mes de novembre durant la visita a Tarragona del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Segons l’alcalde, “el projecte avança a bon ritme en un entorn que no és fàcil, atesa la situació econòmica del país, però s’està complint la planificació de manera íntegra”.

A la presentació s’ha subratllat, a més, l’empenta que ha suposat la consideració dels Jocs com a “Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic” als Pressupostos Generals de l’Estat, un fet que permetrà que les empreses interessades en ser donants o patrocinadors dels Jocs puguin beneficiar-se’n a nivell fiscal. Així mateix, s’ha parlat de projectes concrets que s’estan treballant actualment com el programa cultural vinculat als Jocs Mediterranis o el projecte educatiu, previst perquè comenci el curs 2014-2015.

Els voluntaris, puntal dels Jocs

Per altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha fet especial èmfasi en l’àrea de voluntariat dels Jocs, “un dels nostres punts forts”, ha remarcat. Tal hi com ha explicat, “actualment tenim més de 1.500 voluntaris inscrits i actius que, gràcies al recent acord al qual hem arribat amb el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, podran beneficiar-se de polítiques actives de formació i ocupació específiques per a ells”. L’objectiu, ha afegit, “és que la formació i posterior experiència laboral pugui acreditar-se i incorporar-se al currículum i que, per tant, els voluntaris acabin tenint més oportunitats per trobar feina un cop celebrats els Jocs Mediterranis”.

Reunió amb les Federacions Espanyoles

Per altra banda, demà dimarts dia 4 de febrer, una delegació tècnica de Tarragona 2017 es reunirà amb les 28 federacions esportives que representen els esports que es duran a terme durant els Jocs Mediterranis de Tarragona per explicar l’estat actual del projecte i l’Anella Mediterrània. Així mateix, es posarà damunt la taula la necessitat de donar prioritat als Jocs Mediterranis, que es treballi per a la tecnificació dels esportistes amb projecció i possibilitat de competir l’any 2017 a Tarragona i establir els criteris de col·laboració entre l’organització i les federacions per tal de promocionar els esports que representen a les ciutats seus de Tarragona 2017.