.

L'alcaldable ha manifestat el temor que algunes formacions vulguin utilitzar les eleccions municipals com una segona volta de les generals amb cridòria i crispació

L’alcaldable ha manifestat el temor que algunes formacions vulguin utilitzar les eleccions municipals com una segona volta de les generals amb cridòria i crispació

El cap de llista del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, explica que les eleccions municipals han de servir per parlar de Tarragona i totes aquelles propostes en positiu que serveixin per millorar la vida dels tarragonins i tarragonines. L’alcaldable ha manifestat el temor que algunes formacions vulguin utilitzar les eleccions municipals com una segona volta de les generals amb cridòria i crispació, i demana a tots els partits que evitem la crispació i les actituds que poden malmetre la imatge de la ciutat de Tarragona.

«Qui vulgui fer una extrapolació del que ha passat a les generals per a les municipals s’equivoca. Som l’única demarcació on hem guanyat i podríem treure pit, però no ho farem», ha indicat Josep Fèlix Ballesteros, cap de llista socialista, en la roda de premsa de valoració dels resultats electorals. L’alcaldable ha afegit: «Són dinàmiques diferents i les eleccions municipals no són cap segona volta de res. Ens preocupa que alguns partits de l’oposició ho plantegin així. Nosaltres no ho permetrem». En aquest mateix sentit, el primer secretari de l’agrupació del PSC a Tarragona, Santi Castellà, ha indicat: «estem molt satisfets amb els resultats, som la força majoritària i més votada, però les eleccions municipals tenen vida pròpia». La tendència del PSC és clara i els comicis ratifiquen que Tarragona és una ciutat d’esquerres i que el que més importa als tarragonins i tarragonines és el benestar i les polítiques socials.

D’aquesta manera, l’alcaldable Ballesteros reclama que durant la campanya «es parli de projectes de ciutat i que no s’entri en crispacions, desqualificacions ni insults». «Aquest tipus de campanya malmet la ciutat i nosaltres ens l’estimem molt», ha indicat Ballesteros. El PSC planteja una campanya de propostes, en positiu, fonamentada en el diàleg i la convivència, on hi caben tots els seus ciutadans i ciutadanes, amb una convivència real, que mira al futur i que es creu la seva capitalitat en positiu. El cap de llista socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que «ha de ser una campanya de propostes i d’apostes fortes» i ha plantejat diversos punts clau en el projecte de ciutat del PSC.

En primer lloc, treballar per projectes transformadors per una Tarragona ecològica i cohesionada, amb projectes com el de l’autobús gratuït que van més enllà de donar oportunitats a les famílies que tenen menys recursos, ajudant a reduir la petjada del carboni. Això permetrà tenir una Tarragona ecologista i decidida contra el canvi climàtic, amb una aposta clara per les zones verdes gràcies a l’Anella Verda i amb més programes per una ciutat saludable i amiga dels animals. En segon lloc, la cultura ha de ser l’eix vertebrador del proper mandat amb grans projectes culturals, com ara el de la Tabacalera, primer pas de la gran ciutat de la cultura. En aquest espai s’hi ubicarà la nova biblioteca, cinc vegades més gran que l’actual, i altres equipaments com el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També serà un mandat on destacaran projectes com la nova biblioteca de Torreforta, la celebració dels 20 anys de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat l’any 2020 o la commemoració dels 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat, l’any 2021.

També fem una aposta clara per l’urbanisme transformador. Hem recuperat la mirada al mar, gràcies a la passarel·la del Balcó del mediterrani, i hem dinamitzat el centre de la ciutat i el seu entorn amb el Mercat Central, la inversió pública més gran d’aquest Ajuntament. Aquesta dinamització s’ampliarà amb els carrers adjacents de l’illa Corsini. Finalment, el projecte de ciutat es basa en una clara aposta per les polítiques socials, d’igualtat i feminisme. «En temps de crisi econòmica hem triplicat la inversió en polítiques socials i ningú s’ha quedat pel camí», ha indicat Santi Castellà, primer secretari de l’agrupació del PSC a Tarragona.

Per acabar, Josep Fèlix Ballesteros ha recordat que fer política «és parlar, intercanviar idees i arribar acords». Per aquest motiu, ha indicat que ça gran majoria de les propostes que s’han presentat al plenari municipal s’han aprovat. Fet que indica la vocació de diàleg i la manera d’entendre la política que té el PSC.