.

.

TOTS 21

Ballesteros, durant la seva intervenció. Foto: Mayo Lorda

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no refusaria pactar amb ERC o el PDeCAT a partir del 27 de maig, però sí es fixa una línia vermella amb qui no ho faria: “la CUP i Vox”.

Així ho va expressar aquest dimarts en la segona edició d’‘Els àpats de Mediterrània al Solric’, el sopar-col·loqui de caràcter mensual que organitzen de manera conjunta Mare Terra Fundació Mediterrània i el Restaurant Solric.

En clau electoral, ha afirmat que “estic obert a pactar amb tothom que no utilitzi Tarragona com a moneda de canvi, amb dues excepcions: Vox i la CUP” i que “estic més que convençut que guanyarem les eleccions”.

Ballesteros ha afirmat que Tarragona “ha aprovat cada any els pressupostos” municipals incorporant propostes d’altres formacions polítiques, a diferència “de Reus, que no n’ha aprovat cap, o de Barcelona, que només n’ha aprovat un”.

El sopar co·loqui ha comptat amb la participació de més de noranta persones. Ballesteros ha parlat sobre el futur de la ciutat a mig i llarg termini, tal i com van fer Rubén Viñuales i Dídac Nadal en el primer Àpat de Mediterrània al Solric.

L’encarregat de trencar el gel i obrir l’acte ha estat el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, que ha fet una breu ressenya del batlle tarragoní, des d’un punt de vista professional però també personal. La xerrada de Ballesteros sobre el futur de Tarragona s’ha centrat en tres eixos: la Tarragona social (“invertim el doble que Reus en inversió social”), la Tarragona sostenible (el batlle ha destacat que Tarragona és una de les cinc ciutats que ja compleixen els objectius del mil·lenni de l’ONU) i la Tarragona de la innovació i el coneixement.

Quan l’alcalde ha posat el punt i final a la seva intervenció ha començat la tertúlia, que ha donat la possibilitat als assistents de fer preguntes al polític i també compartir les seves reflexions amb la resta dels assistents. Ballesteros s’ha mostrat contundent i ha deixat uns quants titulars.

Un cop acabat el sopar-col·loqui, Ángel Juárez ha desvetllat que els protagonistes del tercer àpat seran el portaveu del grup municipal d’ERC, Pau Ricomà, i el portaveu del grup municipal del PP, José Luis Martín. La data es concretarà en els propers dies.

J. Garcia