.

Ballesteros, en una compareixença de premsa aquest Nadal

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha aclarit al seu Facebook les seves paraules al respecte de no cedir el padró municipal per confegir un hipotètic cens de cara a la consulta sobiranista. Ballesteros afirma en el seu post: “Aclarir, jo estic encantat en que hi hagi un referèndum i que el poble de Catalunya pugui opinar. Això sí, sense una llei que garanteixi els drets de la ciutadania, és un delicte penal cedir un cens de manera il.legal. Si sentiu el tall de veu, veureu que no he dit una altra cosa…”. Ballesteros considera que no s’han interpretat bé les seves declaracions a l’emissora.

Justament, Ballesteros ha afirmat en una compareixença de premsa aquest matí que és “partidari” de la consulta amb la condició que el procés del cens sigui legal. “D’altra manera, podríem incórrer en un delicte penal i ser inhabilitats”, ha dit. Ballesteros ha atribuït la polèmica a un malentès amb les seves declaracions. “Les dades del cens són de caràcter privat i és l’estat qui té la potestat de posar-les a disposició dels ajuntaments”, per la qual cosa, cal abans l’autorització de l’Estat. “Jo no m’arriscaré a inculcar una llei”, ha subratllat Ballesteros.

Si la competència sobre el cens electoral es transferís a la Generalitat, “aleshores caldria l’autorització d’aquesta administració”. En ambdós casos, si hagués autorització, Ballesteros cediria les dades del padró per al cens electoral sobre la consulta sobiranista.

Les seves declaracions van aixecar un rebombori entre la classe política i a la xarxa. Ahir mateix, el president del Consell Nacional d’Unió Democràtica, Ramon Espadaler, afirmava en una estada a Tarragona que el PSC ha passat d’estar “subrogat” al PSOE a ser un “subordinat” del PP. Al respecte, Ballesteros ha disculpat el conseller: “El senyor Espadaler tenia una informació esbiaixada. Li havien dit que l’alcalde s’havia negat a donar el cens, i no és cert”.

Al seu perfil de Facebook, Ballesteros també ha mantingut nombrosos debats amb ciutadans a favor i en contra de les seves declaracions, com ha estat amb el líder d’UGT a Tarragona, Jordi Salvadó, de tarannà sobiranista. Twitter també s’ha omplert de polèmica al respecte.

La CUP acusa Ballesteros d’actitud ‘antidemòcrata’

També en el capítol de reaccions, la CUP de Tarragona ha denuncia “l’actitud antidemocràtica” de l’alcalde de Tarragona “de negar-se a deixar les dades del padró municipal per tal de desenvolupar la consulta democràtica”. La candidatura independentista no critica “la seva actitud espanyolista, legítima com qualsevol altra”, sinó “la seva negativa” a deixar celebrar “lliurement” la consulta acordada per la majoria de partits del Parlament català.

“Avui, l’alcalde de Tarragona s’ha arrenglerat amb les propostes de la dreta i de l’extrema dreta espanyolistes, ha seguit les indicacions de Sánchez Camacho i s’ha convertit en un escolanet aplicat de les ordres de l’espanyolisme antidemocràtic que nega la possibilitat d’opinar o de decidir”, afirma.

Escolteu les declaracions de l’alcalde a la Cadena Ser en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */