.

L’alcalde i l’equip de PSC Tarragona a l’antic pàrquing Battestíni. Foto: Soraya Rodríguez

L’equip del PSC de Tarragona ha convocat avui una roda de premsa a l’antic aparcament de Battestíni, que ara ja es de via pública, per parlar i aclarir el seu projecte de mobilitat sostenible. Ha començat fent referència a l’intercanviador o parada de busos que vol implantar en aquest mateix punt de la ciutat on ha tingut la seva compareixença. L’alcalde ha remarcat que “no serà una estació de autobusos, ni un taller, ni res del que han dit a Esquerra Republicana”. Aquest serà, exactament, l’epicentre de totes les línies de Tarragona que es tornarà “la peça clau per a que el projecte de gratuïtat dels autobusos mantingui un dèficit raonable i no sigui un sobrecost insuportable“, explica. D’aquesta manera, “qualsevol ciutadà podrà arribar des de qualsevol punt de la ciutat i en aquest mateix lloc, anar a qualsevol altre reduint viatges”.

Ballesteros recorda l’èxit del seu projecte de gratuïtat dels autobusos; “ja són més de 6000 usuaris que del 25% de descompte a la seva tarja de bus“. Uns usuaris que representen el 32-34% que utilitzen transport públic i que el formen el col·lectiu de gent gran i joves en edat d’escolarització. “Quan diem que es tracta d’un ‘bus social’ ho diem perquè realment és així. Cap altre demarcació ho té”. D’aquesta manera, assegura, aconsegueixen reduir emissions de carboni com ho fan a les altres ciutats europees i progressistes i relligar millor la ciutat: “moure’s per la ciutat de punta a punta és més fàcil i menys car”, afirma.

A més a més, la mobilitat ha de comptar amb la millora de les carreteres de l’Estat, projecte que ja s’ha acordat fer amb el ‘govern Sánchez’, de tal manera que “puguem connectar llevant i ponent, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador amb el centre de la ciutat i al inrevés”. Passos importants en quan a la mobilitat i la connectivitat com recuperar la mirada al mar a la Rambla o recuperar la carretera antiga de Santes Creus al pas de Sant Pere i Sant Pau que ja han portat a terme. Tot i que “la mesura estrella és la gratuïtat del bus que es farà sí o sí perque ningú s’atrevirà a pujar aquest 25% als més de 6000 usuaris que en aquest moment l’utilitzen”, remarca.

En quant al preu de la zona blava, aquest “es mantindrà menys o menys igual“. L’alcalde assegura que “les zones verdes, blaves i taronges ens han permès reduir molt les dobles files al centre de la ciutat  i això, acompanyat dels pàrquings dissuasoris que hem generat a l’entorn de la ciutat, tenim mes de 2000 places que eviten que molts dels vehicles que venen de fora hagin d’entrar a la ciutat per moure’s” afirma. Pàrquing dissuasoris com el del Nàstic, el de la tabacalera, el de l’antiga N-340 o el del costat del cementiri, que en alguns casos només costen 1 sol euro. “Les zones verdes i taronges han tingut tal èxit que algunes entitats veïnals ens les han demanat per alguns barris perque faciliten l’aparcament justament dels ciutadans d’aquests barris”, explica.

L’alcalde assegura arribar amb “molta molta” il·lusió i bona expectativa al final de campanya, “més de la que m’imaginava”. I a més a més, amb una característica diferencial dels altres partits: “jo segueixo sent l’alcalde i continuo fent el meu treball dia rere dia i, la veritat, és que fins i tot físicament he arribat millor del que esperava, cosa estranya perque les jornades electorals, com ja sabeu, son molt dures”, finalitza.

Soraya Rodríguez Barrios