.

.

TOTS 21


Ballesteros, en un acte a l'Antiga Audiència aquest cap de setmana

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convidat els tres diputats díscols del PSC a abandonar l’escó que ocupen al Parlament. Els diputats Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura van votar trencant la disciplina del partit en les votacions de dijous al Parlament a favor de demanar al Congrés dels Diputats que Catalunya pugui celebrar la consulta.

En uns declaracions fetes aquest cap de setmana a Tarragona21, Ballesteros ha afirmat que “a diferència del que diu molta gent, veig que hem entrat en un camí molt positiu de clarificació del missatge. El 83 per cent dels membres del Consell Nacional del PSC va optar per un camí, i això és la democràcia. Cal acatar-ho. És evident que es pot discrepar i mostrar la discrepància en públic, però quan el Consell Nacional parla democràticament i ho fa amb vot directe i secret, nosaltres, igual que qualsevol altre col·lectiu, hem d’acatar el que diu la majoria”.

L’alcalde ha seguit afirmant a aquest digital referint-se als tres diputats: “Només els diria que mirin l’exemple d’Àngel Ros. Que s’ho pensin”. Per Ballesterros, “Àngel Ros ha marcat el camí pels que discrepen legítimament”, en referència al fet que l’alcalde de Lleida va abandonar el seu escó al Parlament abans de votar contra la seva consciència. Ballesteros també ha elogiat l’actitud del diputat tarragoní Xavier Sabaté, que tot i preferir l’abstenció, va votar en contra i d’aquesta manera, no va trencar la decisió del Consell Nacional.

Respecte al manifest subscrit per més d’un centenar de militants -alguns d’ells destacats, com l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez-, on es reclama un gir i fins i tot es proposa crear una alternativa d’esquerres, Ballesteros ha afirmat que “la discrepància i el debat no em preocupen. Un partit no ha de ser un exèrcit. Però podríem redactar un manifest amb deu vegades més persones i seria deu vegades més important, i entraríem en una guerra de manifestos estèril”.

L’alcalde, que també és membre de l’executiva nacional del PSC, ha reiterat que “quan una majoria tan aclaparadora parla, i ho fa de forma reiterada, s’ha d’acatar des de la discrepància el que diu”.

J. Garcia