.

El cap de llista socialista ha explicat les propostes sobre gent gran i ha demanat a la resta de partits que diguin si estan a favor o en contra del transport públic gratuït per a empadronats i empadronades.

El cap de llista socialista ha explicat les propostes sobre gent gran i ha demanat a la resta de partits que diguin si estan a favor o en contra del transport públic gratuït per a empadronats i empadronades.

L’alcaldable per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha indicat que de cara als propers quatre anys «volem assegurar la gratuïtat del bus per a la gent gran, uns serveis dignes a la gent gran activa i treballar perquè cap persona gran dini sola a casa seva si no vol». El candidat socialista ha explicat que s’impulsarà el pla europeu ‘City4age’ que permetrà «recopilar informació de les targetes de transport públic, telèfon mòbil i polseres intel·ligents de totes aquelles persones de més de 80 anys que ho vulguin, per fer seguiment de l’activitat i reaccionar si es detecten alteracions en el seu comportament habitual que puguin implicar algun risc». El PSC també proposa que a tots els parcs infantils s’instal·li al costat un parc per a gent gran perquè el col·lectiu de la tercera edat pugui fer exercicis. A més, també es crearà un pla d’accessibilitat per als monuments, es millorarà l’accessibilitat al transport públic amb la nova flota d’autobusos, s’impulsarà l’aplicació de lectura fàcil als reglaments i comunicacions de l’Ajuntament i la xarxa de farmàcia amiga.

Actualment, la gent gran té una ciutat amb molts equipaments, catorze llars de jubilats i jubilades repartides per tota la ciutat. Josep Fèlix Ballesteros ha recordat que en els darrers anys «hem construït i reformat més de nou». L’alcaldable ha assenyalat que «la gent gran d’aquesta ciutat és un orgull ja que durant la crisi econòmica i social que hem patit han ajudat moltes famílies». Amb el govern socialista, també s’ha millorat la qualitat i l’accessibilitat dels carrers, s’ha creat un punt d’informació específic que ofereix informació i assessorament dirigit a la tercera edat i també impulsat un punt d’atenció psicològica.

Per una altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha emplaçat a la resta de candidatures a què «es pronunciïn si estan d’acord o no amb l’autobús gratuït» i ha afegit: «ara s’amaguen, ningú s’ha pronunciat, i per nosaltres és molt important que hi hagi un pronunciament a favor o en contra». «El bus gratuït serà un dels grans avenços de la ciutat en els propers anys», ha sentenciat Ballesteros.