.

Ballesteros, avui al Congrés del PSC. Foto: TV3

Ballesteros, avui al Congrés del PSC. Foto: TV3

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es reunirà dilluns a Barcelona amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per abordar el futur dels Jocs Mediterranis. Tal com va avançar aquest digital dissabte, s’havia preparat una declaració institucional, però aquest diumenge ha canviat el criteri i de moment no es preveu cap intervenció pública ni roda de premsa, tot i que la situació podria variar, han confirmat fonts de la Generalitat. En la declaracio havien d’aflorar crítiques a l’actuació que ha tingut el Consejo Superior de Deportes en tot l’afer dels Jocs del Mediterrani i el seu ajornament a l’any 2018.

La reunió se celebrarà a les 13:30 hores i tame hi assistirà la consellera de la Presidència, Neus Munté, i del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

El mateix dilluns per la tarda, Ballesteros compareixerà a Tarragona amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, per parlar també del futur dels Jocs. L’Ajuntament s’està posant en contacte amb alcaldes de les seus del Jocs i representants institucionals per reunir-se amb ells dilluns. En alguns casos no se’ls fixarà l’hora i el lloc de la reunió fins el mateix dilluns al matí.

Fonts del consistori ja han confirmat l’ajornament pel 2018 a Tarragona21, i l’alcalde de Tarragona ha ha insinuat en unes declaracions fetes a TV3 durant el Congrés del PSC: “El Comitè emetrà comunicat dilluns al migdia. Per tant, fins dilluns al migdia no podem dir res. I ho sento. Però sí que és veritat que s’està parlant de tot plegat, però no de suspendre els Jocs en cap cas.” L’alcalde ha afirmat també que “és una qüestió de recursos, evitar fer uns Jocs a mig camí, uns jocs mediocres, a corre-cuita” i que “hi ha calendaris que cal modificar”.