.

Imatge de la reunió d'Iceta amb els militants

Imatge de la reunió d’Iceta amb els militants

El primer secretari de la Federació del Camp del PSC i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, dóna suport a la candidatura de Miquel Iceta a comandar el partit, després que la manca d’acord amb la seva oponent, Núria Parlón, porti els socialistes catalans a celebrar primàries per escollir el primer secretari. És el primer cop que Ballesteros es pronuncia clarament a favor d’Iceta. Les primàries tindran lloc el proper 15 d’octubre.

Segons ha sabut Tarragona21, Iceta va ser el passat dimecres a Tarragona reunint-se amb nombrosos militants a la seu socialista del carrer Ramón y Cajal, uns 150 aproximadament. Ballesteros va situar-se a la dreta d’Iceta a la taula presidencial. El candidat també va rebre el suport de Josep Masdeu, destacat líder socialista al Camp de Tarragona i actual alcalde de la Selva del Camp, i dels alcaldes de La Canonja, Constantí, El Vendrell, Mont-roig del Camp, El Montmell, Vandellòs i l’Hospitalet, Gratallops, Vilanova de Prades i Vallmoll, a més de regidors d’altres municipis.

Ballesteros va intervenir argumentant el seu suport i junt a altres militants es va expressar la voluntat d’Iceta “d’arribar a un acord” amb Parlón per fer una candidatura única, però no ha estat així per l’oposició de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. “Tot i això, intentarem fins l’últim moment que hi hagi acord”, han indicat a Tarragona21 fonts de l’executiva regional. Queda un marge molt estret de temps, l’actual cap de setmana, perquè dilluns ja es faran oficial els candidats.

El grup que dóna suport a Iceta considera que el PSC “no pot perdre un valor tan ferm” com és el del primer secretari, que “s’ha enfrontat a quatre eleccions, passant els pitjors moments electorals i fins i tot aconseguint ser la segona força municipal a Catalunya, conservant municipis i pactant en altres el govern de la ciutat”. Els militants i simpatitzants que li donen suport a Tarragona el jutgen “com un valor sòlid i consolidat” capaç de dialogar amb Madrid i presentar propostes realistes en el pols Catalunya-Espanya que superin les solucions unilaterals.

J. Garcia