.

20150613_140238

Ballesteros signant l’acte d’Alcalde al seu despatx Foto:Tarragona21

Aquesta legislatura serà especial a l’Ajuntament de Tarragona ja que l’alcalde, en aquest cas Josep Fèlix Ballesteros, serà l’encarregat de ser el màxim responsable de la ciutat l’any 2017 durant la celebració dels Jocs Mediterranis.

Uns jocs que segueixen generant polèmica i que han estat objecte de debat també en la sessió de presa de possessió del nou ajuntament.

L’alcalde Ballesteros ha estat contundent quan preguntat pels jocs ha respòs que “Els Jocs Mediterranis no perillen”, l’alcalde ha etiquetat el discurs d’ERC de tenir “poca memòria” i ha demanat unitat en el projecte.

Anterioment ERC i el seu portaveu, Pau Ricomà, han anunciat que la seva intenció és convocar una consulta per demanar a les ciutadanes i ciutadans de Tarragona si volen i com volen que es facin els jocs.

La postura oposada de la CUP i l’interrogant d’Arga Sentís (ICV) que ha plantejat que no fossin una prioritat i que s’havia de donar més importància a temes socials ha deixat al PSC sense cap suport d’esquerres als Jocs.

Des de CiU, Albert Abelló, no ha fet referència als jocs en el seu discurs tot i ser un dels que va obrir el foc mostrant-se contrari a la celebració d’aquests sinó es donaven les explicacions oportunes del finançament i l’estat de la construcció de les infraestructures.

UNITAT PER LA CIUTAT

La política encetada en els darrers mandats on ha predominat, en temes de ciutat, la unitat de les diferents formacions polítiques sembla que podria repetir-se escoltant els discursos dels digerents portaveus.

La coincidència en un treball comú per poder desenvolupar els grans projectes de ciutat ha estat el denominacor comú en pràticament tots els casos.

Arga Sentís ha estat contundent en el seu inici de discurs demanant un “alcalde més combatiu i compromès”, la consellera ecosocialista ha reclamat més implicació en els projectes socials de ciutat.

Escolta a Arga Sentís (ICV-EUiA)

Laia Estrada, una de les que s’estrenava com a portaveu, ha demostrat que la CUP entra a l’Ajuntament de Tarragona amb les mateixes intencions que ho ha fet fins ara dins de consistoris més petits. Estrada ha reclamat el compliment del codi ètic municipal que ha presentat el seu partit.  Des de la CUP s’ha mostrat la postura més contrària a celebrar els Jocs Mediterranis.

Escolta a Laia Estrada (CUP)

La tercera intervenció ha estat la d’Albert Abelló (CiU) el conseller convergent, ha estat el discurs més curt, la intervenció d’Abelló s’ha centrat en dos parts bàsiques del programa convergent com són l’empenta de les polítiques socials i la dinamització de l’economia.

Escolta a Albert Abelló (CiU)

Com CiU la baixa de consellers del PP ha fet que Alejandro Fernàndez parlés de mal resultat i apuntés això sí a la visió des de fora per fer entendre que els populars podrien treure pit encara tot i tenir quatre regidors. Alejandro Fernández ha vertebrat la interveció en el projecte de ciutat, en parlar de l’oposició que s’ha fet aquests darrers anys, constructiva segons ell i en els projectes bàsics a realitzar aquests pròxims quatre anys.

Escola a Alejandro Fernández (PP)

Pau Ricomà ha apostat per fer una proposta àmplia de projectes propis. Ricomà a més a més a proposat una consulta de ciutat dins la nova llei de consultes catalanes, per a preguntar als ciutadans de Tarragona si volen que es celebrin els Jocs Mediterranis. El mateix Ricomà ha avançat que el pròxim plenari el seu partit demanarà que l’Ajuntament de Tarragona s’afageixi a l’AMI com un muncipi per la Independència.

Escolta a Pau Ricomà (ERC)

Com a capa de l’oposició Ruben Vinyuales ha estat el que més a estès la mà a Josep Fèlix Ballesteros per col·laborar en aspectes de ciutat. Amb el discurs de intentar construir per Tarragona, Vinyuales, un altre dels que s’estrenava juntament amb Pau Ricomà i Laia Estrada, ha reconegut que l’Ajuntament ha de fer força per poder tenir pes més enllà de la mateixa ciutat.

Escolta a Ruben Viñuales (C’S)

Ha tancat, com és habitual, la intervenció dels portaveus, la portaveu del PSC, Begoña Floria. Floria ha destacat la feina del seu partit i sobretot de l’Alcalde Ballesteros en els darrers quatre anys i ha defensat l’elecció del mateix Ballesteros per aquest següent mandat com a l’alcalde que ha tirar endavant els projectes de ciutat ja iniciats i aquells que es projectaran en aquests anys.

Escolta a Begoña Floria (PSC)