.

.

TOTS 21

Ballesteros, junt a Alejandro i a Josep Mari Prats, en la compareixença d'aquesta tarda davant la premsa. Foto: Tarragona21

Ballesteros, junt a Alejandro i a Josep Mari Prats, en la compareixença d’aquesta tarda davant la premsa. Foto: Tarragona21

Els tres protagonistes del pacte de govern a l’Ajuntament de Tarragona, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC); el fins demà primer tinent d’alcalde, Alejandro Fernández (PP), i el quart tinent d’alcalde, Josep Maria Prats (UDC), han escenificat avui la fortalesa de l’acord davant les turbulències viscudes les darreres setmanes, i especialment la marxa d’Alejandro de l’Ajuntament tarragoní després de 13 anys per afrontar el càrrec de portaveu parlamentari del PP. Ballesteros ha resumit com queden les coses al consistori: “El pacte té una salut de ferro”. Alejandro ha aprofitat per treure’s una espina que tenia clavada de feia temps i ha carregat de manera devastadora contra les formacions “populistes”, a les que ha vaticinat que el seu temps ja ha passat i no aconseguiran cap regidor en les properes municipals.

Un guió inamovible ha marcat la roda de premsa que han protagonitzat els tres líders del pacte, que sortien al pas de la marxa d’Alejandro i també aporfitaven la jornada del ple de pressupostos del matí per donar el seu punt de vista. Davant les crítiques de l’oposició sobre el futur del pacte tripartit, Ballesteros ha demanat “no menystenir l’estabilitat que tenim perquè és un valor enorme”. L’alcalde ha repetit diversos cops que “el pacte té una salut de ferro i no és fruit d’una ‘calentura'” ni “per amagar les vergonyes”, com repetidament s’ha dit des de l’oposició, molt especialment des de la CUP.

L'equip de govern ha assistit en primera fila a la roda de premsa. Foto: Tarragona21

L’equip de govern ha assistit en primera fila a la roda de premsa. Foto: Tarragona21

Alejandro, que avui deixarà formalment de ser regidor a l’Ajuntament, ha disparat amb bala de munició gruixuda contra la CUP i ha pronosticat que l’actual cicle polític “se’ls emportarà” en les eleccions de 2019. “Van tenir la gran ocasió en 2015, l’única que tindran”, ha reiterat.

El tinent d’alcalde ha tornat a situar fora de Tarragona la seva marxa, desvinculat-la del trasllat dels Jocs Mediterranis a 2018, on la manca d’inversió d’un Govern central governat pel PP ha estat clau, una idea que ha circulat i que l’oposició ha emprat. “Jo no he pres aquesta decisió lliurement”, ha afirmat. “En política no ets lliure”, ha continuat. Va ser el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, que davant la marxa d’Enric Millo com a portaveu del PP al Parlament li va demanar a Alejandro que ocupés el seu lloc. Alejandro, que sempre ha portat la bandera de Tarragona al capdavant, ha reirerat un argument molt utilitzat aquests dies, el de la influència que pot exercir des de Barcelona en favor de Tarragona.

Tornarà Alejandro a Tarragona en 2019 per encapçalar la llista municipal del PP? Ho nega i afirma rotundament que l’equip popular que restarà a l’Ajuntament “té tota la nostra confiança i han de ser ells els qui decideixin”.

L’alcalde, al seu torn, ha refermat que la marxa d’Alejandro “no disminueix el compromís ni la fortalesa de l’acord de govern”. “Ja ens va bé” la seva marxa, ha arribat dit. “Ens ha faltat polítics d’alt nivell” en llocs de responsabilitat a Barcelona.

Al seu torn, el conseller democristià Josep Maria Prats ha avalat la fortalesa del pacte, basat “en les cessions que cada part ha hagut de fer”. Prats ha criticat durament “els ocurrents” i els qui fan la política “amb tweets”, per subratllar que el pacte “és inamovible”. Tenir clar l’horitzó, renunciant cada part al que convingui han estat les claus d’un acord que es vol fins a final de mandat, amb Alejandro o sense.

La marxa d’Alejandro provocarà l’entrada com a regidor de Josep Acero, que seguirà com a president de la societat municipal d’Aparcaments i sumarà les àrees de Mobilitat, Accessibilitat i Protecció Civil. El primer tinent d’alcalde passarà a ser  el popular José Luis Martín, mentre que en el bàndol socialista, Begoña Floria veurà reforçada la seva figura.

J. Garcia