.

Josep Fèlix Ballesteros

El primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reaccionat a la dimissió de Pere Navarro afirmant que a partir d’ara “s’obre un nou període en la història del socialisme català”. El PSC posa “el comptador a zero en una nova etapa que ha de consolidar allò que constitueix l’ADN del PSC i que és la seva raó de ser des de la seva fundació”, és a dir, “un partit que ocupa la centralitat de l’escenari polític català i que representa els interessos de les classes populars i treballadores del país. En definitiva, un partit catalanista, federalista i d’esquerres al servei del poble de Catalunya.”

Ballesteros ha expressat el seu “respecte” per la decisió personal que ha anunciat avui Pere Navarro. “Valorem molt el treball que ha dut a terme des de la secretaria general i la decisió feta pública avui on, tal i com ell mateix ha destacat, han primat els interessos de país en detriment dels interessos de caire personal. Això sí, lamentem la precipitació amb què s’ha dut a terme.”

El llegat de Pere Navarro

En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes del Camp de Tarragona ha posat en valor i ha subratllat “el llegat polític de Pere Navarro. Sota el seu lideratge el PSC ha aconseguit que el conjunt del socialisme espanyol aposti de manera inequívoca per la via federal com a única solució real als problemes de relació existents entre Catalunya i les institucions de l’Estat. És de destacar la seva tasca pedagògica en aquest sentit en totes les federacions del PSOE que ha conduït finalment a portar a bon port l’aposta per la reforma de la Constitució en clau federal com a formula de solució del conflicte territorial en què ens trobem immersos.”

“Així mateix, Pere Navarro ha liderat els processos oberts d’elecció dels candidats del PSC a les diferents eleccions, així com als òrgans de direcció del partit. Una aposta per noves formules d’elecció més plurals i transparents que segur que tindran continuïtat.”

Finalment, Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que el PSC sortirà “reforçat” del procés congresual que s’obrirà ara. “Un procés d’on han de sortir nous equips i nous lideratges, sí, però sota el nexe comú i la identitat ideològica del partit que ha conduït Catalunya a les seves màximes cotes d’autogovern i de desenvolupament social. Un progrés que ara, per desgràcia, veiem perillar com a conseqüència de la crisi econòmica i de les retallades que impulsa la dreta”, ha conclòs el primer secretari dels socialistes tarragonins.
/* JS para menú plegable móvil Divi */